Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Coś nie tak przy wyłączaniu systemu
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Coś nie tak przy wyłączaniu systemu

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    86
    Wątków
    21
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Coś nie tak przy wyłączaniu systemu

    Podczas zamykania lub restartu MDK 9.2 coś się kaszani. Zamiast pokazywać normalne okno w którym pisze co robi w danej chwili np: trwa zamykanie...., to pokazuje czarne tło a na nim jakieś białe kreski, kropki itp. Ale zamykanie i reset wykonuje.
    Zaraz po instalce kilka razy zachował się normalnie przy wychodzeniu z sysytemu i tak nagle coś mu się pomieliło i nie chce sie naprawić.

    Co to może być, czy ktoś ma coś podobnego u siebie?
    Jest cool!

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    Niech zgadne - grafika nVidia ?
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    86
    Wątków
    21
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Niech zgadne - grafika nVidia ?
    Masz rację - GeForce4MX440 i stery nvidii 4496.
    Ale co dalej?
    Wiesz dlaczego tak się dzieje? Może masz na to jakieś lekarstwo?
    Jest cool!

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Cóż... potwierdzają się plotki, że sterowniki nVidia pod Linuksa nie są stabilne...
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Moze ma ktos pomysl jak rozwiazac ten problem.
    Mam GF4 Ti4200 i ten sam objaw przy zamykaniu i resecie. Wszystko idzie ale na ekranie krzaki...

  7. #6
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z drugiej strony kabla ;)
    Postów
    219
    Wątków
    11
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    kurde nie wiem moze wczesniejsze sterowniki sa bardziej stabilne
    ja mam 4363 i mi wszystko dobrze chodzi (GF 2 MX 400 32 mb i mandrake 9.0 dolphin)
    I have Linux I am free

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Pam parampampam... chyba wiem o co chodzi.

    Problem : Po zresetowaniu komputera tryb graficzny bryka aż miło, natomiast po wizycie w graficznym w tekstowym widać tylko "abstrakcje".

    Rozwiązanie : Edytować plki lilo.conf i w rubryce vga=cośtam, wstawić vga=normal, extended lub ask. Przy wyborze tego ostatniego przy uruchamianiu komputera będziesz miał wybór rozdzielczości trybu graficznego.

    Mała rada : Zwłoka w odpowiedzi wynikała z niedostatecznego opisania problemu . Gdybyś opsiał problem dokładniej/czytelniej uzyskałbyś szybszą odpowiedź.

  9. #8
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    Powyższy post jest mojego autorstwa, ale z powodu gapiostwa pisany jako anonim
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  10. #9
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    86
    Wątków
    21
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Chyba faktycznie chodziło o lilo.conf
    Ustawiłem sobie vga=792 tj 1024x768 24bit i jak narazie nie mam problemu.
    Jest cool!

  11. #10
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Pewnie miales framebuffer na rivie, nie mozna laczyc fb rivy z sterami nvidii bo sie kupa robi.
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Przy Ladowaniu Systemu
    By Aurela in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 13.02.2005, 21:16
  2. Opis Plików Konfiguracyjnych.
    By nexo in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 10.11.2004, 11:24
  3. Błąd Przy Wyłączaniu Systemu - Squid
    By alpin19 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 27.08.2004, 21:35
  4. LinuxMandrake wiesza się przy drugim starcie systemu
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 15.01.2004, 11:55

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •