Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Coś nie tak przy wyłączaniu systemu
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Coś nie tak przy wyłączaniu systemu

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    86
    Wątków
    21
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    Coś nie tak przy wyłączaniu systemu

    Podczas zamykania lub restartu MDK 9.2 coś się kaszani. Zamiast pokazywać normalne okno w którym pisze co robi w danej chwili np: trwa zamykanie...., to pokazuje czarne tło a na nim jakieś białe kreski, kropki itp. Ale zamykanie i reset wykonuje.
    Zaraz po instalce kilka razy zachował się normalnie przy wychodzeniu z sysytemu i tak nagle coś mu się pomieliło i nie chce sie naprawić.

    Co to może być, czy ktoś ma coś podobnego u siebie?
    Jest cool!

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    34
    Reputacja
    6
    Niech zgadne - grafika nVidia ?
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    86
    Wątków
    21
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Niech zgadne - grafika nVidia ?
    Masz rację - GeForce4MX440 i stery nvidii 4496.
    Ale co dalej?
    Wiesz dlaczego tak się dzieje? Może masz na to jakieś lekarstwo?
    Jest cool!

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Cóż... potwierdzają się plotki, że sterowniki nVidia pod Linuksa nie są stabilne...
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Moze ma ktos pomysl jak rozwiazac ten problem.
    Mam GF4 Ti4200 i ten sam objaw przy zamykaniu i resecie. Wszystko idzie ale na ekranie krzaki...

  7. #6
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z drugiej strony kabla ;)
    Postów
    219
    Wątków
    11
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    kurde nie wiem moze wczesniejsze sterowniki sa bardziej stabilne
    ja mam 4363 i mi wszystko dobrze chodzi (GF 2 MX 400 32 mb i mandrake 9.0 dolphin)
    I have Linux I am free

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Pam parampampam... chyba wiem o co chodzi.

    Problem : Po zresetowaniu komputera tryb graficzny bryka aż miło, natomiast po wizycie w graficznym w tekstowym widać tylko "abstrakcje".

    Rozwiązanie : Edytować plki lilo.conf i w rubryce vga=cośtam, wstawić vga=normal, extended lub ask. Przy wyborze tego ostatniego przy uruchamianiu komputera będziesz miał wybór rozdzielczości trybu graficznego.

    Mała rada : Zwłoka w odpowiedzi wynikała z niedostatecznego opisania problemu . Gdybyś opsiał problem dokładniej/czytelniej uzyskałbyś szybszą odpowiedź.

  9. #8
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    34
    Reputacja
    6
    Powyższy post jest mojego autorstwa, ale z powodu gapiostwa pisany jako anonim
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  10. #9
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    86
    Wątków
    21
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Chyba faktycznie chodziło o lilo.conf
    Ustawiłem sobie vga=792 tj 1024x768 24bit i jak narazie nie mam problemu.
    Jest cool!

  11. #10
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Pewnie miales framebuffer na rivie, nie mozna laczyc fb rivy z sterami nvidii bo sie kupa robi.
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Przy Ladowaniu Systemu
    By Aurela in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 13.02.2005, 19:16
  2. Opis Plików Konfiguracyjnych.
    By nexo in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 10.11.2004, 09:24
  3. Błąd Przy Wyłączaniu Systemu - Squid
    By alpin19 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 27.08.2004, 19:35
  4. LinuxMandrake wiesza się przy drugim starcie systemu
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 15.01.2004, 09:55

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •