Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Problem z Katalogiem domowym(KDE 3.1)
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Problem z Katalogiem domowym(KDE 3.1)

  1. #1
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Problem z Katalogiem domowym(KDE 3.1)

    Qrcze...klikam 2 razy i nie chcce sie otworzyc....w psku "startu" mignie tylko i znika...zadnego bledu nic:/Nie uruchamia sie poprostu:/

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    7
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Home

    Wiem ze moze zabrzmieć śmiesznie ale sprawdź prawa dostępu ...
    miałem podobny problem..
    w końcu wyrzuciłem skrót i stworzyłem własny - sam mu wszystko ustawiłem i działa
    w wersji Update'owanej 9.2 nie mam juz tego problemu
    Pozdro.
    PAX VOBIS CUM!

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Wpisz z konsoli update-menus -v (osobno dla usera i jako root) powinno poprawić.

    Pozdr.

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Jeżeli zdarza się coś takiego (po kliknięciu miga przez chwilę w pasku zadań, po czym znika i nic się nie dzieje), to najlepiej otworzyć konsolę i wydać to polecenie tam. Tutaj, poleceniem tym jest konqueror, gdyż to jest właśnie domyślna przeglądarka plików/internetu dla KDE. Jeżeli program nie uruchamia się z powodu jakiegoś błedu, w konsoli zostanie wypisane, co jest nie tak, dzięki czemu można szybciej zlokalizować problem i go naprawić.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Więc takie coś...

    Wpisałem obydwie zeczyi...


    Kod:
    [root@host-62-141-235-83 badkenny]# Update-menus[2655]: Dpkg not locking dpkg status area. Good.
    
    Update-menus[2655]: Reading installed packages...
    
    Update-menus[2655]: Reading translate info in /etc/menu-methods/translate_menus
    
    Update-menus[2655]: Reading menuentryfiles in /etc/menu/
    
    Update-menus[2655]: Reading menuentryfiles in /usr/lib/menu/
    
    Update-menus[2655]: Reading menuentryfiles in /usr/lib/menu/default/
    
    Update-menus[2655]: Running menu-methods in /etc/menu-methods/
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods//menu
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods//twm
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods//enlightenment
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods//kde3
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods//gnome-mime-data-applications
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods//gnome-mime-data-keys
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods//gnome
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods//icewm
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods//WindowMaker
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods//blackbox
    
    Update-menus[2655]: Reading translate info in /etc/menu-methods/translate_menus
    
    Update-menus[2655]: Reading menuentryfiles in /etc/menu/simplified/
    
    Update-menus[2655]: Reading menuentryfiles in /usr/lib/menu/simplified/
    
    Update-menus[2655]: Running menu-methods in /etc/menu-methods/simplified/
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods/simplified//kde3
    
    Update-menus[2655]: Running method:/etc/menu-methods/simplified//gnome
    
    konqueror
    
    kbuildsycoca running...
    
    WARNING: device /dev/hdc6: *kBAvail(1428900)+kBUsed(97475) exceeds kBSize(1526374)
    
    mcop warning: user defined signal handler found for SIG_PIPE, overriding

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141

    Re: Więc takie coś...

    kbuildsycoca running...
    WARNING: device /dev/hdc6: *kBAvail(1428900)+kBUsed(97475) exceeds kBSize(1526374)[/code]
    Tu jest coś chyba nie tak. Przestrzeń na partycji hda6.
    Dostępne: 1428900
    Zajęte: 97475
    Razem: 1526374
    1428900 + 97475 = 1526375!
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  8. #7
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    hyh....wiec co radzisz:/

  9. #8
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Wykonać sprawdzenie partycji. Tyle, że:
    a) nie pamiętam jakie to było polecenie
    B) sprawdzanie zamontowanych partycji może doprowadzić do uszkodzenia danych! :?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Instalacja Mandrake 9.2 10.0
    By sYn[D]rOm in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 04.04.2005, 09:33
  2. Problem Przy Ladowaniu Systemu
    By Aurela in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 13.02.2005, 21:16
  3. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 14.05.2004, 02:12
  4. Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 10.05.2004, 23:35
  5. Problem z katalogiem domowym.
    By Anonymous in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08.04.2004, 15:49

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •