Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
2 pytanka
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: 2 pytanka

  1. #1
    Dołączył
    Jun 2003
    Postów
    4
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    2 pytanka

    Witam
    Mam dwa pytania, ktore mnie nurtuja:
    1. Probuje zainstalowac StarOffica zdysku. Wchodze do katalogu w ktorym jest plik setup. Wpisuje ./setup i wyskakuje mi cos takiego:
    ./setup: [sciezka]/setup.bin! Nie ma takiego pliku ani katalogu.
    Probowalem tez tak z plikiem setup.bin ale nic z tego.
    2. Czy jak mam pakiet zrodlowy i wydam polecenie rpm --rebuild *.src.rpm to program zostanie zainstalowany, czy bede musial jeszcze cos dalej z tym zrobic?
    Z gory dziekuje
    Greeter

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Postów
    15
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    1 pytanie

    ./setup katalog/plik_z_oprogramowaniem_Staroffice.bin tak powinno to wygladac wpisujesz ./serup a potem scierzke gdzie umiesciles ten plik oraz nazwe pliku zawierajacego ten program to powinno zadzialac. co do 2 pytania nie mialem takich problemow wiec nie wiem czy i jak to dziala.

  4. #3
    Dołączył
    Jun 2003
    Postów
    4
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Zrobilem tak jak napisales , czyli ./setup sciezka/setup.bin ale nadal wyswietla ten sam komunikat co wczesniej, zupelnie jakby nie widzial tego pliku.

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Postów
    15
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    jezeli nie instalujesz tego jako root to sprawdz uprawnienia. Przedtem przeczytaj dokladnie plik readme.txt albo faq na ich stronie. Musi dzialac skoro ten plik jest to z tego wynika ze masz zle ustawione prawa dostepu do pliku. Najlepiej jezeli zainstalujesz to jako root. Jesli to nie dziala to jestem bez pomyslow. Jak narazie

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    plik BIN

    Za pomoca jakiego programu otworzyc pliki BIN?

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Na początek spróbuj:
    ./<nazwa_pliku>.bin
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Dziwne Zachowanie Programów I 4 Pytanka
    By Maik in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 06.08.2004, 12:42
  2. problem ze startx i jescze male pytanka
    By joho in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 22.03.2004, 20:36
  3. Kompilacja jądra, dwa pytanka
    By Hektorek in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 17.01.2004, 01:20

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •