Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
2 pytanka
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: 2 pytanka

  1. #1
    Dołączył
    Jun 2003
    Postów
    4
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    2 pytanka

    Witam
    Mam dwa pytania, ktore mnie nurtuja:
    1. Probuje zainstalowac StarOffica zdysku. Wchodze do katalogu w ktorym jest plik setup. Wpisuje ./setup i wyskakuje mi cos takiego:
    ./setup: [sciezka]/setup.bin! Nie ma takiego pliku ani katalogu.
    Probowalem tez tak z plikiem setup.bin ale nic z tego.
    2. Czy jak mam pakiet zrodlowy i wydam polecenie rpm --rebuild *.src.rpm to program zostanie zainstalowany, czy bede musial jeszcze cos dalej z tym zrobic?
    Z gory dziekuje
    Greeter

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Postów
    15
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    1 pytanie

    ./setup katalog/plik_z_oprogramowaniem_Staroffice.bin tak powinno to wygladac wpisujesz ./serup a potem scierzke gdzie umiesciles ten plik oraz nazwe pliku zawierajacego ten program to powinno zadzialac. co do 2 pytania nie mialem takich problemow wiec nie wiem czy i jak to dziala.

  4. #3
    Dołączył
    Jun 2003
    Postów
    4
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Zrobilem tak jak napisales , czyli ./setup sciezka/setup.bin ale nadal wyswietla ten sam komunikat co wczesniej, zupelnie jakby nie widzial tego pliku.

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Postów
    15
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    jezeli nie instalujesz tego jako root to sprawdz uprawnienia. Przedtem przeczytaj dokladnie plik readme.txt albo faq na ich stronie. Musi dzialac skoro ten plik jest to z tego wynika ze masz zle ustawione prawa dostepu do pliku. Najlepiej jezeli zainstalujesz to jako root. Jesli to nie dziala to jestem bez pomyslow. Jak narazie

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    plik BIN

    Za pomoca jakiego programu otworzyc pliki BIN?

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Na początek spróbuj:
    ./<nazwa_pliku>.bin
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Dziwne Zachowanie Programów I 4 Pytanka
    By Maik in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 06.08.2004, 13:42
  2. problem ze startx i jescze male pytanka
    By joho in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 22.03.2004, 21:36
  3. Kompilacja jądra, dwa pytanka
    By Hektorek in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 17.01.2004, 02:20

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •