Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Sterowniki NVidii
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Temat: Sterowniki NVidii

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Sterowniki NVidii

    Wie ktoś jak zainstalować sterowniki dla GeForce 4 na Mandrake 9.2?
    Mam procesor Athleon XP (jeśli to pomorze).
    POMOCY :!: :!: :!:

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    68
    Reputacja
    517

    Re: Sterowniki NVidii

    Wie ktoś jak zainstalować sterowniki dla GeForce 4 na Mandrake 9.2?
    A ten opis: http://www.mandrake.pl/viewtopic.php?t=596 nie działa?

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    a mi właśnie owy opis nie działa poniewaz gdy wchodze do linuxa konsolowego... jesli tak to sie zwie znaczy sie bez grafiki to wpisuje wedle zyczenia:

    ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run
    bash: ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run: Permission denied
    I tak bez konca [jestem na root] 8) proszę o pomoc
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  5. #4
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71
    a mi właśnie owy opis nie działa poniewaz gdy wchodze do linuxa konsolowego... jesli tak to sie zwie znaczy sie bez grafiki to wpisuje wedle zyczenia:

    ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run
    bash: ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run: Permission denied
    I tak bez konca [jestem na root] 8) proszę o pomoc
    A sprawdz cos takiego:
    chmod +x NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run
    ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run

    Oczywiscie pod konsola ;-)





  6. #5
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    dziękuje zadziałało ale czy przed tym trzeba mnieć skompilowane jąderko? bo wyskakuje mi eroor o tresci ze costam kernel i czy sciagnac go z ftp nvidi ale niestety mam taka przyjeb*** sieć że ja się męczę 1kb/s żeby ściągnąć 1mb jak wogule coś idzie bo co chcwile zrywa połączenie właśnie dlatego im nie płace ale dobre i to za free co nie ale wracajac do steroof i jonderka - musi byc skompilowane :?:
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  7. #6
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71
    Wypadalo by miec zainstalowane kernel-source





  8. #7
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    zainstalowalem z pakietow ale nadal to wyskakuje dokladnie poczatek jest taki : No Precompiled Kernel...
    wnioskuje ze musze skompilowac jadro ale sie boje ze cos rozwale :/
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  9. #8
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    A może to kernel-source Ci pomoże. I on potem sobie trochę pogrzebie i powinno być już dobrze.

    Mam wrażenie, że gdzie nie wejdę tam ty.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  10. #9
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    bo tak jest mam wiele pytanek i bede twoja zmora
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  11. #10
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jakie Sterowniki ?
    By marre in forum Laptopy
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 13.03.2005, 13:49
  2. Sterowniki Nvidii - Problem
    By kubaq in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 23.12.2004, 12:18
  3. dcgui-qt i nowe sterowniki do nvidii
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 16.02.2004, 13:29

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •