Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Sterowniki NVidii
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Temat: Sterowniki NVidii

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Sterowniki NVidii

    Wie ktoś jak zainstalować sterowniki dla GeForce 4 na Mandrake 9.2?
    Mam procesor Athleon XP (jeśli to pomorze).
    POMOCY :!: :!: :!:

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    67
    Reputacja
    517

    Re: Sterowniki NVidii

    Wie ktoś jak zainstalować sterowniki dla GeForce 4 na Mandrake 9.2?
    A ten opis: http://www.mandrake.pl/viewtopic.php?t=596 nie działa?

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    a mi właśnie owy opis nie działa poniewaz gdy wchodze do linuxa konsolowego... jesli tak to sie zwie znaczy sie bez grafiki to wpisuje wedle zyczenia:

    ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run
    bash: ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run: Permission denied
    I tak bez konca [jestem na root] 8) proszę o pomoc
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  5. #4
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    a mi właśnie owy opis nie działa poniewaz gdy wchodze do linuxa konsolowego... jesli tak to sie zwie znaczy sie bez grafiki to wpisuje wedle zyczenia:

    ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run
    bash: ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run: Permission denied
    I tak bez konca [jestem na root] 8) proszę o pomoc
    A sprawdz cos takiego:
    chmod +x NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run
    ./NVIDIA-Linux-x86-1.0-4496-pkg2.run

    Oczywiscie pod konsola ;-)





  6. #5
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    dziękuje zadziałało ale czy przed tym trzeba mnieć skompilowane jąderko? bo wyskakuje mi eroor o tresci ze costam kernel i czy sciagnac go z ftp nvidi ale niestety mam taka przyjeb*** sieć że ja się męczę 1kb/s żeby ściągnąć 1mb jak wogule coś idzie bo co chcwile zrywa połączenie właśnie dlatego im nie płace ale dobre i to za free co nie ale wracajac do steroof i jonderka - musi byc skompilowane :?:
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  7. #6
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Wypadalo by miec zainstalowane kernel-source





  8. #7
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    zainstalowalem z pakietow ale nadal to wyskakuje dokladnie poczatek jest taki : No Precompiled Kernel...
    wnioskuje ze musze skompilowac jadro ale sie boje ze cos rozwale :/
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  9. #8
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    A może to kernel-source Ci pomoże. I on potem sobie trochę pogrzebie i powinno być już dobrze.

    Mam wrażenie, że gdzie nie wejdę tam ty.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  10. #9
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    bo tak jest mam wiele pytanek i bede twoja zmora
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  11. #10
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jakie Sterowniki ?
    By marre in forum Laptopy
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 13.03.2005, 14:49
  2. Sterowniki Nvidii - Problem
    By kubaq in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 23.12.2004, 13:18
  3. dcgui-qt i nowe sterowniki do nvidii
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 16.02.2004, 14:29

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •