Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Instalacja Mandrake 9.2
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Instalacja Mandrake 9.2

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Instalacja Mandrake 9.2

    A więc . Taka konfiguracja kompa ALthlon Xp 2000+ ; Dfi AD77 KT400, ddr 333mhz 256mb; gainward GForce 4 mx440mhz ; Ac'97 realtek ; klawiatura smsung multimedialna ; myszka optic logiteh ; napęd Dvd Toshiby. I tak NAgrałem na cd Mandrake 9.2 wsadzam w napęd restart, wyskakuje oko z mandrake " wcisnij enter zeby zainstalowac" no to enter chodiz z 2 sekundy i koniec, przestaje pracować i ni się nie dzieje czarny ekran, próbowałem z dyskietki startowej , to sasmo, tryb tekstowy to samo. Zaznaczam, że tkai problem był na slack 8.1 red hat 8.0, wcześniejsze mandrake, debian. Instaluja mi się aurox 9.0 9.1, fedora redhat 9.0 slack od 9.0 w góre. ALe czy ktoś wie dalczego w mandrake tak się dzieje

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Sprawdz swoj sprzet na mandrakelinux.com w dziale hardware.
    Zawsze mozesz sprobowac zainstalowac w trybie tekstowym :-)

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Jak byś zwrócił uwage na to co napisałem to w trybie tektowym dzieje się to samo. CIekawsze jest to ze systemy ze starszym kernele chodza a to nie :|

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    a sprawdziles przed nagraniem sume kontrolna obrazu ?
    poszukaj takiego progr. dla windu m5sum czy jakos tak (nie pamietam) i potraktuj nim sciagniete pliki .iso z linuxem a uzyskany wynik porownaj z tym, ktory jest w pliku na serw. z obrazami
    jak sie nie zgadza to ................sciagaj obrazy jeszcze raz - BINARNIE

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    instalacja Mandraka 9.2

    twój dysk ( HDD ) jest chyba podłączony na RAID

  7. #6
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z drugiej strony kabla ;)
    Postów
    219
    Wątków
    11
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    może masz po prostu źle nagraną płytkę albo nie wiem porysowaną :? :?
    I have Linux I am free

  8. #7
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    2
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Ja tez mam DFI AD77 KT400 i dzieje sie to samo co u Ciebie. To jest chyba wina plyty. Najpierw myslalem ze moze Mandrake nie chce dzialac z Athlonem 1700+ (bo taki mam), ale kumpel ma takiego na innej plycie i dziala. Potem testowalem pamiec ale tez wszystko OK. Chyba bedzie nam dane poczekac na nastepne wersje . A Mandrake jest fajny - mam go zainstalowanego w pracy.

    Jestem raczej zielony z linuxa, ale tak mi chodzi po glowie zeby sprobowac zainstalowac go w trybie tekstowym z parametrem 'noauto', tylko leciutko dygam zeby czegos nie zrypal mi w sprzecie. Moze wypowie sie na ten temat ktos wiedzacy.

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    W LINUX + EXTRA! jest mandrake 9.2.
    warto sprawdzić

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Moze i extra ale skad mam sobie go zalatwic ?

  11. #10
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Np. kupić
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 04.08.2007, 09:03
  2. Instalacja Mandrake 9.1 - błędy
    By DeeL in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 09.07.2004, 15:44
  3. Instalacja Mandrake przez FTP
    By daniel_d in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 01.07.2004, 00:37

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •