Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Instalacja Mandrake 9.2
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Instalacja Mandrake 9.2

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Instalacja Mandrake 9.2

    A więc . Taka konfiguracja kompa ALthlon Xp 2000+ ; Dfi AD77 KT400, ddr 333mhz 256mb; gainward GForce 4 mx440mhz ; Ac'97 realtek ; klawiatura smsung multimedialna ; myszka optic logiteh ; napęd Dvd Toshiby. I tak NAgrałem na cd Mandrake 9.2 wsadzam w napęd restart, wyskakuje oko z mandrake " wcisnij enter zeby zainstalowac" no to enter chodiz z 2 sekundy i koniec, przestaje pracować i ni się nie dzieje czarny ekran, próbowałem z dyskietki startowej , to sasmo, tryb tekstowy to samo. Zaznaczam, że tkai problem był na slack 8.1 red hat 8.0, wcześniejsze mandrake, debian. Instaluja mi się aurox 9.0 9.1, fedora redhat 9.0 slack od 9.0 w góre. ALe czy ktoś wie dalczego w mandrake tak się dzieje

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Sprawdz swoj sprzet na mandrakelinux.com w dziale hardware.
    Zawsze mozesz sprobowac zainstalowac w trybie tekstowym :-)

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Jak byś zwrócił uwage na to co napisałem to w trybie tektowym dzieje się to samo. CIekawsze jest to ze systemy ze starszym kernele chodza a to nie :|

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    a sprawdziles przed nagraniem sume kontrolna obrazu ?
    poszukaj takiego progr. dla windu m5sum czy jakos tak (nie pamietam) i potraktuj nim sciagniete pliki .iso z linuxem a uzyskany wynik porownaj z tym, ktory jest w pliku na serw. z obrazami
    jak sie nie zgadza to ................sciagaj obrazy jeszcze raz - BINARNIE

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    instalacja Mandraka 9.2

    twój dysk ( HDD ) jest chyba podłączony na RAID

  7. #6
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z drugiej strony kabla ;)
    Postów
    219
    Wątków
    11
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    może masz po prostu źle nagraną płytkę albo nie wiem porysowaną :? :?
    I have Linux I am free

  8. #7
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    2
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Ja tez mam DFI AD77 KT400 i dzieje sie to samo co u Ciebie. To jest chyba wina plyty. Najpierw myslalem ze moze Mandrake nie chce dzialac z Athlonem 1700+ (bo taki mam), ale kumpel ma takiego na innej plycie i dziala. Potem testowalem pamiec ale tez wszystko OK. Chyba bedzie nam dane poczekac na nastepne wersje . A Mandrake jest fajny - mam go zainstalowanego w pracy.

    Jestem raczej zielony z linuxa, ale tak mi chodzi po glowie zeby sprobowac zainstalowac go w trybie tekstowym z parametrem 'noauto', tylko leciutko dygam zeby czegos nie zrypal mi w sprzecie. Moze wypowie sie na ten temat ktos wiedzacy.

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    W LINUX + EXTRA! jest mandrake 9.2.
    warto sprawdzić

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Moze i extra ale skad mam sobie go zalatwic ?

  11. #10
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Np. kupić
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 04.08.2007, 11:03
  2. Instalacja Mandrake 9.1 - błędy
    By DeeL in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 09.07.2004, 17:44
  3. Instalacja Mandrake przez FTP
    By daniel_d in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 01.07.2004, 02:37

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •