Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Jak skonfigurować DSL pod MDK 9.2
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Jak skonfigurować DSL pod MDK 9.2

  1. #1
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    POLSKA
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    Jak skonfigurować DSL pod MDK 9.2

    Bo już mnie szlag trafia... gdzie pisać DNSy ba sam nie mogę ich dojrzeć. I gdzie jest polecenie "linuxconf" pod tą wersją ... ?
    DSL podpięty jest do sieciówki zintegrowanej VIA Rhine 10/100 na ecsie LVTA na KT 400
    Chomik Sierściuch - stary "chomik" na nowej drodze

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    DNSy pisz w /etc/resolv.conf.
    W mandrake wiekszosc narzedzi ma w sobie 'drak' - drakconf drakboot xfdrake itd :-)
    Nie konfigurowalem dsla, ale czy nie da sie tego zrobic z mandrake control center?

  4. #3
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    POLSKA
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    No niemożliwe

    Sprawa jest bardzo prosta... potrzebuje gotowe skrypty do przerobienia albo wskazówki typu : gdzie mam wpisać DNSy (preferowany i alternatywny)od usługodawcy internetowego.

    Łącze >> akces point "Flow Point" >> skrętka do karty sieciowej w kompie.
    Chomik Sierściuch - stary "chomik" na nowej drodze

  5. #4
    Avatar NeizD
    NeizD Gość

    Re: Jak skonfigurować DSL pod MDK 9.2

    Bo już mnie szlag trafia... gdzie pisać DNSy ba sam nie mogę ich dojrzeć. I gdzie jest polecenie "linuxconf" pod tą wersją ... ?
    DSL podpięty jest do sieciówki zintegrowanej VIA Rhine 10/100 na ecsie LVTA na KT 400
    Z tego Co mnie wiadomo Ta karta nie chce działać w Linux`ie w ogóle...

    ifconfig eth0 213.17.140.105 netmask 255.255.255.248 up
    route add default gw 213.17.140.97
    echo "nameserver 213.17.140.100">>/etc/resolv.conf
    echo "nameserver 194.204.159.1">>/etc/resolv.conf
    echo "nameserver 195.114.181.131">>/etc/resolv.conf

    Tak to wyglądałoby u mnie ;]

  6. #5
    Avatar NeizD
    NeizD Gość

    Re: No niemożliwe

    Sprawa jest bardzo prosta... potrzebuje gotowe skrypty do przerobienia albo wskazówki typu : gdzie mam wpisać DNSy (preferowany i alternatywny)od usługodawcy internetowego.

    Łącze >> akces point "Flow Point" >> skrętka do karty sieciowej w kompie.
    Skrętka Crossowana

    WAP (Wireless Access Point) nie powinien nic wadzić...

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141

    Re: Jak skonfigurować DSL pod MDK 9.2

    Z tego Co mnie wiadomo Ta karta nie chce działać w Linux`ie w ogóle...
    Pod Auroxem działa, więc nie mogę się z tym stwierdzeniem zgodzić
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Pomóżcie mi skonfigurować nvtv
    By maxsio in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 27.07.2004, 01:12
  2. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 13.05.2004, 10:27
  3. Jak skonfigurować KMail aby wysłał pocztę
    By maryurz in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 26.02.2004, 08:13
  4. Mandrake 9.2 i internet - jak skonfigurować?
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 01.12.2003, 10:48

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •