Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Jak skonfigurować DSL pod MDK 9.2
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Jak skonfigurować DSL pod MDK 9.2

  1. #1
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    POLSKA
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    1

    Jak skonfigurować DSL pod MDK 9.2

    Bo już mnie szlag trafia... gdzie pisać DNSy ba sam nie mogę ich dojrzeć. I gdzie jest polecenie "linuxconf" pod tą wersją ... ?
    DSL podpięty jest do sieciówki zintegrowanej VIA Rhine 10/100 na ecsie LVTA na KT 400
    Chomik Sierściuch - stary "chomik" na nowej drodze

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    DNSy pisz w /etc/resolv.conf.
    W mandrake wiekszosc narzedzi ma w sobie 'drak' - drakconf drakboot xfdrake itd :-)
    Nie konfigurowalem dsla, ale czy nie da sie tego zrobic z mandrake control center?

  4. #3
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    POLSKA
    Postów
    78
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    1

    No niemożliwe

    Sprawa jest bardzo prosta... potrzebuje gotowe skrypty do przerobienia albo wskazówki typu : gdzie mam wpisać DNSy (preferowany i alternatywny)od usługodawcy internetowego.

    Łącze >> akces point "Flow Point" >> skrętka do karty sieciowej w kompie.
    Chomik Sierściuch - stary "chomik" na nowej drodze

  5. #4
    Avatar NeizD
    NeizD Gość

    Re: Jak skonfigurować DSL pod MDK 9.2

    Bo już mnie szlag trafia... gdzie pisać DNSy ba sam nie mogę ich dojrzeć. I gdzie jest polecenie "linuxconf" pod tą wersją ... ?
    DSL podpięty jest do sieciówki zintegrowanej VIA Rhine 10/100 na ecsie LVTA na KT 400
    Z tego Co mnie wiadomo Ta karta nie chce działać w Linux`ie w ogóle...

    ifconfig eth0 213.17.140.105 netmask 255.255.255.248 up
    route add default gw 213.17.140.97
    echo "nameserver 213.17.140.100">>/etc/resolv.conf
    echo "nameserver 194.204.159.1">>/etc/resolv.conf
    echo "nameserver 195.114.181.131">>/etc/resolv.conf

    Tak to wyglądałoby u mnie ;]

  6. #5
    Avatar NeizD
    NeizD Gość

    Re: No niemożliwe

    Sprawa jest bardzo prosta... potrzebuje gotowe skrypty do przerobienia albo wskazówki typu : gdzie mam wpisać DNSy (preferowany i alternatywny)od usługodawcy internetowego.

    Łącze >> akces point "Flow Point" >> skrętka do karty sieciowej w kompie.
    Skrętka Crossowana

    WAP (Wireless Access Point) nie powinien nic wadzić...

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141

    Re: Jak skonfigurować DSL pod MDK 9.2

    Z tego Co mnie wiadomo Ta karta nie chce działać w Linux`ie w ogóle...
    Pod Auroxem działa, więc nie mogę się z tym stwierdzeniem zgodzić
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Pomóżcie mi skonfigurować nvtv
    By maxsio in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26.07.2004, 23:12
  2. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 13.05.2004, 08:27
  3. Jak skonfigurować KMail aby wysłał pocztę
    By maryurz in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 26.02.2004, 06:13
  4. Mandrake 9.2 i internet - jak skonfigurować?
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 01.12.2003, 08:48

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •