Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Nawiązując do instalacji Redeonów.....
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Temat: Nawiązując do instalacji Redeonów.....

  1. #1
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Nawiązując do instalacji Redeonów.....

    Mam redeona 9200 oraz Mandrake 9.1 XFree w wersji 4.3. Przeczytałem posta o instalacji i za cholere nie jest to takie proste jak się tam pisze. Chodzi o to że czepia się podczas instalacji biblioteki libGL.1.2. O ile kumam chodzi o biblioteke obsługująca openGL pod linuxem (dość ważna sprawa). Przy wgrywaniu Mandrake dałem tryb vesa dla xsów i działał z tym że odświeżanie ekranu było 60hz i nie dało się więcej wyciągnąć. Na oko po instalacji "na siłę" rpm'a od ati nic się nie zmieniło poza odświeżaniem ekranu z 60hz na 85hz ale dalej jest vesa. Może ma ktoś jakiś łatwy sposób na instalacje ati?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Mam to samo pod Mand 9.2 i radeonem 9100 Qwa...;-/ HELP HELP!
    Pierwszy raz instalowalem biore ustawienia k.grafi koniguruj i wybieram rozne stery RADEON , RADEON (fglrx), itd. Zawsze przy tescie wyskakuje error NO SCREENS itd. Wiec odpalam lina ciskam startx i ERROR NO SCREENS. Probuje zainstalowac tak jak w opisie tzn. Sciagam pliki gdy odpalam bedac rootem Check.sh jakis error....to wale bo pamietam ze XFREE bylo 4.3 wiec instaluje rpm -ivh -force plik.rpm wyskakuje error ze force jest nieznane. Biore bez force ...PROGRES 100% i error libGL.1.2.... Co zrobic

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Ja tez mam 9100, wszystko zostalo dobrze skonfigurowane podczas instalacji (9.2). W XFdrake widnieje ATI Radeon (fglrx), rozdzielczosc i kolory jakie chce :-P

  5. #4
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Ciągne 9.2-jke chyba sobie wrzucie zamiast 9.1 powinno być łatwiej z instalacją.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    WREN

    Ja mam taki error jak zainstaluje MANDRAKE 9.2 i zaloguje sie jako root a potem wpisze startx EE NO SCREENS FOUND czy cos takiego. Moze to dlatego ze monitora nie mam wybranego bo nie ma go na liscie (MITSU) i nie mam ustawionego jakiegos tam pochylenia w KHZ. ;-/

  7. #6
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Monitora na liście nie musi być - mój jest Daewoo 518B a też nie działa, byle były parametry które dany monitor wyciąga,wpisy w configu od x-sów wyglądają poprawnie a Redeon i tak sie nie odpala-jutro dokładnie prześledze instalacje może na cosik się wpadnie. Można kombinować na różne sposoby grunt to przy działąjącym KDE zrobić kopie konfiga u mnie były różne dziwne rzeczy- ale z kopii pierwotnej x-sy się odpalają jakby co.

  8. #7
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    Mój monitor to tak fachowy No-Name, że nawet na istrukcji miał napisane "Monitor 15''" . Monitor marki monitor, ale wystarczy znać jego parametry i można wszystko uruchomić.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    BANO licze na Ciebie ;-)

  10. #9
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Zauważyłem również dziwną rzecz podczas instalacji Mandraków -> jak jest u mnie redeon to strasznie długo myśli podczas instalacji, bo to chyba nie wina płyty MSI KT600 o ile pamiętam poprzednio miałem inną też redeona tylko 7500 i też był ten sam objaw. Na poprzedniej karcie (geforce3) wsjo szło dużo szybciej -> ciekawe czy inni maja podobne objawy. Poza tym czasem długo myśli przy starcie systemu "trwa wykrywanie nowego sprzętu" na oko za dłogo socik 20-30 sek. Podczas instalacji MDK 9.2 też mam problem z biblioteką libGL.so.1.2 z XFree 4.3 generalnie biblioteka w systemie istnieje, jak zmienie nazwie pliku to i ta księ czepia........trza pokombinować chyba jeszcze. Generalnie moje pierwsze wrażenie dobre, zauważyłem ze dośc sporo upierdliwych rzeczy poprawiono.

  11. #10
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Lekko już zgłupiałem co za gów...... Okazuje się że po zainstalowaniu pakietu ATI_GLX-3.2.5-3mdk.i586.rpm a nie tego fglrx-glc22-4.3.0-3.2.8.i586.rpm pojawia mi się w wyborze karty -> Radeon fglx i po dalszej konfiguracji i wylogowania oraz zalogowania wsjo działa bez problemu. Pozatym czepał się ati_kernel że mu ciś nie pasi ale działa z tego co widze. Chyba że ten radeon był tam wcześniej bo tego drugiego pakietu nie instalowałem a i tak miałem vesa tryb wcześniej. Nie wiem o co biega.......

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Sama Plansza Po Instalacji
    By DAREK W. in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 10.03.2005, 23:44
  2. Gimp 2.0
    By pawelst81 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 43
    Ostatni post / autor: 13.10.2004, 20:28
  3. Wystapil blad w trakcie instalacji pakietow. Mandrake 10.0
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 08.04.2004, 15:26
  4. Błąd w czasie instalacji Mandrake 9,2 i co dalej ??? pomocy
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 01.03.2004, 17:30

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •