Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Nawiązując do instalacji Redeonów.....
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Temat: Nawiązując do instalacji Redeonów.....

  1. #1
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    Nawiązując do instalacji Redeonów.....

    Mam redeona 9200 oraz Mandrake 9.1 XFree w wersji 4.3. Przeczytałem posta o instalacji i za cholere nie jest to takie proste jak się tam pisze. Chodzi o to że czepia się podczas instalacji biblioteki libGL.1.2. O ile kumam chodzi o biblioteke obsługująca openGL pod linuxem (dość ważna sprawa). Przy wgrywaniu Mandrake dałem tryb vesa dla xsów i działał z tym że odświeżanie ekranu było 60hz i nie dało się więcej wyciągnąć. Na oko po instalacji "na siłę" rpm'a od ati nic się nie zmieniło poza odświeżaniem ekranu z 60hz na 85hz ale dalej jest vesa. Może ma ktoś jakiś łatwy sposób na instalacje ati?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Mam to samo pod Mand 9.2 i radeonem 9100 Qwa...;-/ HELP HELP!
    Pierwszy raz instalowalem biore ustawienia k.grafi koniguruj i wybieram rozne stery RADEON , RADEON (fglrx), itd. Zawsze przy tescie wyskakuje error NO SCREENS itd. Wiec odpalam lina ciskam startx i ERROR NO SCREENS. Probuje zainstalowac tak jak w opisie tzn. Sciagam pliki gdy odpalam bedac rootem Check.sh jakis error....to wale bo pamietam ze XFREE bylo 4.3 wiec instaluje rpm -ivh -force plik.rpm wyskakuje error ze force jest nieznane. Biore bez force ...PROGRES 100% i error libGL.1.2.... Co zrobic

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Ja tez mam 9100, wszystko zostalo dobrze skonfigurowane podczas instalacji (9.2). W XFdrake widnieje ATI Radeon (fglrx), rozdzielczosc i kolory jakie chce :-P

  5. #4
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Ciągne 9.2-jke chyba sobie wrzucie zamiast 9.1 powinno być łatwiej z instalacją.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    WREN

    Ja mam taki error jak zainstaluje MANDRAKE 9.2 i zaloguje sie jako root a potem wpisze startx EE NO SCREENS FOUND czy cos takiego. Moze to dlatego ze monitora nie mam wybranego bo nie ma go na liscie (MITSU) i nie mam ustawionego jakiegos tam pochylenia w KHZ. ;-/

  7. #6
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Monitora na liście nie musi być - mój jest Daewoo 518B a też nie działa, byle były parametry które dany monitor wyciąga,wpisy w configu od x-sów wyglądają poprawnie a Redeon i tak sie nie odpala-jutro dokładnie prześledze instalacje może na cosik się wpadnie. Można kombinować na różne sposoby grunt to przy działąjącym KDE zrobić kopie konfiga u mnie były różne dziwne rzeczy- ale z kopii pierwotnej x-sy się odpalają jakby co.

  8. #7
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    Mój monitor to tak fachowy No-Name, że nawet na istrukcji miał napisane "Monitor 15''" . Monitor marki monitor, ale wystarczy znać jego parametry i można wszystko uruchomić.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    BANO licze na Ciebie ;-)

  10. #9
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Zauważyłem również dziwną rzecz podczas instalacji Mandraków -> jak jest u mnie redeon to strasznie długo myśli podczas instalacji, bo to chyba nie wina płyty MSI KT600 o ile pamiętam poprzednio miałem inną też redeona tylko 7500 i też był ten sam objaw. Na poprzedniej karcie (geforce3) wsjo szło dużo szybciej -> ciekawe czy inni maja podobne objawy. Poza tym czasem długo myśli przy starcie systemu "trwa wykrywanie nowego sprzętu" na oko za dłogo socik 20-30 sek. Podczas instalacji MDK 9.2 też mam problem z biblioteką libGL.so.1.2 z XFree 4.3 generalnie biblioteka w systemie istnieje, jak zmienie nazwie pliku to i ta księ czepia........trza pokombinować chyba jeszcze. Generalnie moje pierwsze wrażenie dobre, zauważyłem ze dośc sporo upierdliwych rzeczy poprawiono.

  11. #10
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Lekko już zgłupiałem co za gów...... Okazuje się że po zainstalowaniu pakietu ATI_GLX-3.2.5-3mdk.i586.rpm a nie tego fglrx-glc22-4.3.0-3.2.8.i586.rpm pojawia mi się w wyborze karty -> Radeon fglx i po dalszej konfiguracji i wylogowania oraz zalogowania wsjo działa bez problemu. Pozatym czepał się ati_kernel że mu ciś nie pasi ale działa z tego co widze. Chyba że ten radeon był tam wcześniej bo tego drugiego pakietu nie instalowałem a i tak miałem vesa tryb wcześniej. Nie wiem o co biega.......

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Sama Plansza Po Instalacji
    By DAREK W. in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 10.03.2005, 21:44
  2. Gimp 2.0
    By pawelst81 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 43
    Ostatni post / autor: 13.10.2004, 18:28
  3. Wystapil blad w trakcie instalacji pakietow. Mandrake 10.0
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 08.04.2004, 13:26
  4. Błąd w czasie instalacji Mandrake 9,2 i co dalej ??? pomocy
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 01.03.2004, 15:30

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •