Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Diablo
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Diablo

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    11
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Diablo

    Coraz bardziesz zwiększa się % sciągnięcia Mandrake, a ja nie mogęsie powstrzymać od gry w Diablo2LOD na battlenecie, ciągle jestem sceptycznie nastawiony i choć widziałem w sieci screeny emulatorów i działającego diabła, to jednak zastanawiam się czy istnieje jakiś inny sposób gry, z pominieciem emu (przy okazji - ile z szybkości kompa zje mi taki emu? mam durona 800 128 Sdr Geforce 2 MX 400/400 32 MB) bo niewiem czy nie bedzie mi skakać moja ulubiona gierka.

    A tak poza tym to UT oraz ET - jestem bardzo zainteresowany informacjami o ich instalacji/działaniu - z tego co wiem da się je poprostu zainstalować nie używając emu - czy gry chodzą tak samo szybko jak na windzie? A może wolniej/szybciej?

    Z góry dzięki.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71

    Re: Diablo

    A tak poza tym to UT oraz ET - jestem bardzo zainteresowany informacjami o ich instalacji/działaniu - z tego co wiem da się je poprostu zainstalować nie używając emu - czy gry chodzą tak samo szybko jak na windzie? A może wolniej/szybciej?
    Jesli chodzi o ET to instalacja jest banalnie prosta.
    Sciagasz plik et-linux-2.56-2.x86.run
    Nadajesz mu odpowiednie prawa.
    Kod:
    chmod +x et-linux-2.56-2.x86.run
    I pozostaje juz tylko uruchomic instalacje.
    Kod:
    ./et-linux-2.56-2.x86.run
    Jesli bedziesz to robil w trybie graficznym, to powinno sie pojawic ladne okienko z pytaniem gdzie to instalowac, czy ma instalowac PunkBuster'a itp.
    Hmm... chyba bedzie prosil o haslo roota, ale nie pamietam. Jak nie bedzie sie chcial instalowac, a o haslo roota nie poprosi, to odpal to z konta root.

    Ps. Co do Diablo to nie wiem... Mialem sie zabrac za probe instalacji na wine, ale jakos tak nie moge sie zabrac. Juz z pol roku w to nie gralem, a podobno wyszedl nowy patch ktory duzo zmienia i poprawia :twisted:





  4. #3
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    43
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    213
    Reputacja
    2735
    Jeśli chodzi o UT to instalator znajdzesz na http://osgaming.net/Downloads/Linux/Installers/

  5. #4
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Diablo2 chodzi na winex idealnie, bez emulatora sie nie da.
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Łomża
    Postów
    647
    Wątków
    18
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Diablo2 chodzi na winex idealnie, bez emulatora sie nie da.
    winex to nie emulator ...

  7. #6
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Masz racje, moj blad. Ale nie zmienia to faktu ze bez wine(x) sie nie da
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

  8. #7
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Łomża
    Postów
    647
    Wątków
    18
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Przez was jakos zatesknilem za BN, przypomnialy mi sie czasy SOJi, GF, WindForce itd, zrezygnowalem glownie z powodu coraz czesciej pojawiajacych sie "duped" i "bugget" itemow, ale chyba zobacze co sie zminilo gdy pojawil sie nowy patch, nie moge znalesc 2 plytek to zainstaluje single i sprawdze czy wgoule sie odpali a jak cos to zaczne kombinowac brakujace plytki

  9. #8
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Łomża
    Postów
    647
    Wątków
    18
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Jednak jedna plytka nie wystarczy, musze poczekac na pozostale :?

  10. #9
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Sucha Beskidzka, Krakow
    Postów
    3
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Czy winex chodzi bez zainstalowanego windowsa?

  11. #10
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Łomża
    Postów
    647
    Wątków
    18
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Czy winex chodzi bez zainstalowanego windowsa?
    Jasne ze chodzi
    <img src='http://siara.moon-station.us/images/signatures/2532798644039441935ad9.gif' border='0' alt='user posted image'>

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Diablo Lod Ii
    By Piter00 in forum Emulacja
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 02.01.2005, 17:12
  2. Diablo 1
    By mistix in forum Gry
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 23.09.2004, 20:18
  3. Pentagram Diablo 56x Zewnętrzny Modem
    By djwindows in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 14.09.2004, 00:32
  4. Diablo 2 Na Fullscreen?
    By Apco in forum Gry
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 16.08.2004, 18:46

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •