Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Temat: Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)

  1. #1
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    43
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    214
    Reputacja
    2735

    Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)

    Właśnie zainstalowalem tą starą ale jakże grywalną gierkę - więc opiszę krok po kroku - może komuś się przyda.

    Potrzebne są :
    1. CD z orginalną grą (można aktualnie kupić w kiosku za 7,90zł).
    2. Kilka pakietów z Penguin Liberation Front.

    Instalacja
    Dodajemy PLF do żródeł pobierania pakietów dla urpmi.
    Kod:
    urpmi.addmedia plf http://mirrors.zoreil.com/www.plf.org/mandrake/9.2 with ./hdlist.cz
    Po sciągnieciu listy pakietów instalujemy :
    Kod:
    urpmi quake2-sdl quake2-glx quake2 quake2-x11
    jeśli chcemy grać w multiplayer przyda się jeszcze:
    Kod:
    urpmi quake2-server
    Następnie z CD z grą kopiujemy pliki : pak0.pak, pak1.pak, pak2.pak oraz katalog video do /usr/share/games/quake2/baseq2.
    Możemy jeszcze sciągnąć http://icculus.org/quake2/files/maxpak.pak i wrzucić do tego katalogu.

    Grę odpalamy poleceniem .....
    quake2

    Miłej zabawy
    ... A w moich żyłach płonie zemsta....
    Do ataku !

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)

    Tylko skad wziasc i gdzie zainsyalowac skiny do multipay`a ;]
    Pozdrawiam

    Linux - The only way to the future ;]

  4. #3
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    34
    Reputacja
    6
    Można je wziąść z dziesiątków stron o q2 a wrzucało się bodajze do katalogu /q2/skins (ale mogę już nie pamiętać - dawno to było). Zresztą na większości stron będziesz miał opis jak to zrobić.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  5. #4
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    39
    Reputacja
    71

    Re: Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)

    Tylko skad wziasc i gdzie zainsyalowac skiny do multipay`a ;]
    Z http://www.planetquake.com/quake2/hosted/m...els_skins.shtml
    Ogolnie trzeba zajrzec na http://www.planetquake.com/ To jest podstawowa strona o Quake





  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)


    Potrzebne są :
    CD z orginalną grą (można aktualnie kupić w kiosku za 7,90zł)
    sory za trywialne pytanie - ale w ktorym czasopismie? :roll:

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    CD-Action?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  8. #7
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    39
    Reputacja
    71
    CD-Action?
    Sprawdzilem na ich stronie http://www.cdaction.pl/ i nie jestem pewien czy sprzedaja Quake 2.
    Kod:
    Na CD pełne wersje:
    
    
    
    Warning: mysql_db_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /html/cda/glowna.php on line 50
    
    
    
    Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 51
    
    
    
    Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 63
    
    
    
    Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 64
    Moze po prostu nie rozumiem tych czasopism komputerowych... :|
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 10.11.2010 o 15:49





  9. #8
    Avatar NeizD
    NeizD Gość
    CD-Action?
    Sprawdzilem na ich stronie http://www.cdaction.pl/ i nie jestem pewien czy sprzedaja Quake 2.
    Kod:
    Na CD pełne wersje:
    
    
    
    Warning: mysql_db_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /html/cda/glowna.php on line 50
    
    
    
    Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 51
    
    
    
    Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 63
    
    
    
    Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 64
    Moze po prostu nie rozumiem tych czasopism komputerowych... :|
    Cóż nikt nie jest idelany; ale zapewniam, że sprzedawany przez nich Quake2 w wydaniu specjalnym działa o wiele lepiej. Posiadam i gram ;]

    Dawno sie tak dobrze nie bawiłem, może jakiś forumowy Death Meczyk ;-)
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 10.11.2010 o 15:50

  10. #9
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    43
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    214
    Reputacja
    2735
    Panowie
    dajcie dziadkowi chwilkę potrenować.
    To za parę dni z wami wyskoczę .......

  11. #10
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    39
    Reputacja
    71
    Cóż nikt nie jest idelany; ale zapewniam, że sprzedawany przez nich Quake2 w wydaniu specjalnym działa o wiele lepiej. Posiadam i gram ;]

    Dawno sie tak dobrze nie bawiłem, może jakiś forumowy Death Meczyk ;-)
    Chyba wyskocze do sklepu i kupie ta gazetke ;-)
    Ale pograc razem mozna by ;-) Byla by niezla jazda... Tylko trzeba by sie zgadac na jakis wieczor, bo pewnie czesc bedzie w szkole, czesc w pracy. Tylko czy kazdy ma stale w domu





Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 290
    Ostatni post / autor: 14.08.2006, 18:53
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 01:53
  3. Quake 3 pod Mandrake 9.2 (OPIS)
    By Borry in forum Gry
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 11.04.2004, 16:11
  4. Szczegółowy opis instalacji Mandrake 9.2 PL
    By Turtles in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14.03.2004, 17:42

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •