Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Temat: Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)

  1. #1
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    42
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    213
    Reputacja
    2735

    Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)

    Właśnie zainstalowalem tą starą ale jakże grywalną gierkę - więc opiszę krok po kroku - może komuś się przyda.

    Potrzebne są :
    1. CD z orginalną grą (można aktualnie kupić w kiosku za 7,90zł).
    2. Kilka pakietów z Penguin Liberation Front.

    Instalacja
    Dodajemy PLF do żródeł pobierania pakietów dla urpmi.
    Kod:
    urpmi.addmedia plf http://mirrors.zoreil.com/www.plf.org/mandrake/9.2 with ./hdlist.cz
    Po sciągnieciu listy pakietów instalujemy :
    Kod:
    urpmi quake2-sdl quake2-glx quake2 quake2-x11
    jeśli chcemy grać w multiplayer przyda się jeszcze:
    Kod:
    urpmi quake2-server
    Następnie z CD z grą kopiujemy pliki : pak0.pak, pak1.pak, pak2.pak oraz katalog video do /usr/share/games/quake2/baseq2.
    Możemy jeszcze sciągnąć http://icculus.org/quake2/files/maxpak.pak i wrzucić do tego katalogu.

    Grę odpalamy poleceniem .....
    quake2

    Miłej zabawy
    ... A w moich żyłach płonie zemsta....
    Do ataku !

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)

    Tylko skad wziasc i gdzie zainsyalowac skiny do multipay`a ;]
    Pozdrawiam

    Linux - The only way to the future ;]

  4. #3
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    Można je wziąść z dziesiątków stron o q2 a wrzucało się bodajze do katalogu /q2/skins (ale mogę już nie pamiętać - dawno to było). Zresztą na większości stron będziesz miał opis jak to zrobić.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  5. #4
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71

    Re: Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)

    Tylko skad wziasc i gdzie zainsyalowac skiny do multipay`a ;]
    Z http://www.planetquake.com/quake2/hosted/m...els_skins.shtml
    Ogolnie trzeba zajrzec na http://www.planetquake.com/ To jest podstawowa strona o Quake





  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)


    Potrzebne są :
    CD z orginalną grą (można aktualnie kupić w kiosku za 7,90zł)
    sory za trywialne pytanie - ale w ktorym czasopismie? :roll:

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    CD-Action?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  8. #7
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    CD-Action?
    Sprawdzilem na ich stronie http://www.cdaction.pl/ i nie jestem pewien czy sprzedaja Quake 2.
    Kod:
    Na CD pełne wersje:
    
    
    
    Warning: mysql_db_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /html/cda/glowna.php on line 50
    
    
    
    Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 51
    
    
    
    Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 63
    
    
    
    Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 64
    Moze po prostu nie rozumiem tych czasopism komputerowych... :|
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 10.11.2010 o 17:49





  9. #8
    Avatar NeizD
    NeizD Gość
    CD-Action?
    Sprawdzilem na ich stronie http://www.cdaction.pl/ i nie jestem pewien czy sprzedaja Quake 2.
    Kod:
    Na CD pełne wersje:
    
    
    
    Warning: mysql_db_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /html/cda/glowna.php on line 50
    
    
    
    Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 51
    
    
    
    Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 63
    
    
    
    Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /html/cda/glowna.php on line 64
    Moze po prostu nie rozumiem tych czasopism komputerowych... :|
    Cóż nikt nie jest idelany; ale zapewniam, że sprzedawany przez nich Quake2 w wydaniu specjalnym działa o wiele lepiej. Posiadam i gram ;]

    Dawno sie tak dobrze nie bawiłem, może jakiś forumowy Death Meczyk ;-)
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 10.11.2010 o 17:50

  10. #9
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    42
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    213
    Reputacja
    2735
    Panowie
    dajcie dziadkowi chwilkę potrenować.
    To za parę dni z wami wyskoczę .......

  11. #10
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Cóż nikt nie jest idelany; ale zapewniam, że sprzedawany przez nich Quake2 w wydaniu specjalnym działa o wiele lepiej. Posiadam i gram ;]

    Dawno sie tak dobrze nie bawiłem, może jakiś forumowy Death Meczyk ;-)
    Chyba wyskocze do sklepu i kupie ta gazetke ;-)
    Ale pograc razem mozna by ;-) Byla by niezla jazda... Tylko trzeba by sie zgadac na jakis wieczor, bo pewnie czesc bedzie w szkole, czesc w pracy. Tylko czy kazdy ma stale w domu





Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 290
    Ostatni post / autor: 14.08.2006, 20:53
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 03:53
  3. Quake 3 pod Mandrake 9.2 (OPIS)
    By Borry in forum Gry
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 11.04.2004, 18:11
  4. Szczegółowy opis instalacji Mandrake 9.2 PL
    By Turtles in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14.03.2004, 19:42

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •