Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Quake 3 pod Mandrake 9.2 (OPIS)
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Temat: Quake 3 pod Mandrake 9.2 (OPIS)

  1. #1
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    34
    Reputacja
    6

    Quake 3 pod Mandrake 9.2 (OPIS)

    Aby zagrać w tą cudowną grę pod cudownym systemem operacyjnym należy posiadać:

    -zainstalowane sterowniki karty graficznej
    -Point release w wersji 1.32b dla Linuxa ( w wersji 1.32 są problemy z myszką)
    -płytkę z kwakiem
    -myszkę (baaardzo wskazana)

    Sciągamy z sieci wyżej wspomniany Point Release, instalujemy go
    Kod:
    su (podajemu hasło roota)
    
    chmod +x linuxq3apoint-1.32b.x86.run
    
    ./linuxq3apoint-1.32b.x86.run
    Następnie zatwierdzamy warunki umowy, podajemy katalog docelowy (domyślnie /usr/local/games/quake3) i klikamy install.

    Teraz musimy zgrać z CD Quake 3 plik pak0.pk3 (zajmuje prawie 500 mega) do katalogu usr/local/games/quake3/baseq3 (lub innym, jeżeli zmieniłeś domyślną ścieżkę).
    Kod:
    cp mnt/cdrom/Quake3/baseq3/pak0.pk3 usr/local/games/quake3/baseq3
    Po tym procesie odpalamy ]I[ z konsoli komendą quake3 , konfigurujemy go i możemy już szaleć
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Łomża
    Postów
    647
    Wątków
    18
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Ja dorzuce cos swojego :wink:
    http://www.mylinux.kgb.pl/a/Q3-msk.html

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Czy taki sam proces jest na Mandrake 9.1 ? Zainstalowałem P.realase 1.32b z q3arena.gry.wp.pl ale sterowniki miałem stare (te co zainstalował instalator) więc ściągnąłem z ftp://download.nvidia.com/Xfree86_40/0.9-1 . Zainstalowałem wszystko przebiegło bez problemu ale gdy odpalam q3 to inicjalizuje wszystko ale gdy kończy gra ma się uruchomić to wylogowuje mnie z KDE i loguje ponownie. O Co w tym chodzi aha i jeszcze jedno miałem q3 na partycji windows zainstalowanego podałem ścieżke /mnt/gry/Gry/q3 i tam sie zainstalował p.realase. proszę o pomoc i z góry dzięki
    Niech Mi Pani Powiem Tylko Tak Szczerze.... Dlaczego Zabiła Pani Sentaora Wolskiego.....

  5. #4
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Postów
    37
    Wątków
    8
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Powiem tyle:
    błagam pomocy nie mam pojęcia o co chodzi:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry:

    [root@host-62-141-238-39 quake3]# ./quake3
    Q3 1.32b linux-i386 Nov 14 2002
    ----- FS_Startup -----
    Current search path:
    /root/.q3a/baseq3
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak8.pk3 (9 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak7.pk3 (4 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak6.pk3 (64 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak5.pk3 (7 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak4.pk3 (272 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak3.pk3 (4 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak2.pk3 (148 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak1.pk3 (26 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak0.pk3 (3539 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3
    ./quake3.x86/baseq3

    ----------------------
    4073 files in pk3 files
    execing default.cfg
    couldn't exec q3config.cfg
    couldn't exec autoexec.cfg
    Hunk_Clear: reset the hunk ok

    ------- Input Initialization -------
    Joystick is not active.
    ------------------------------------
    ----- Client Initialization -----
    ----- Initializing Renderer ----
    -------------------------------
    ----- Client Initialization Complete -----
    ----- R_Init -----
    ...loading libGL.so.1: Initializing OpenGL display
    ...setting mode 3: 640 480
    Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2
    XF86DGA Mouse (Version 2.0) initialized
    XFree86-VidModeExtension Activated at 640x480
    Loading required GL library /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.2
    Using 8/8/8 Color bits, 16 depth, 0 stencil display.
    Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
    GL_RENDERER: Mesa GLX Indirect


    ************************************************** *********
    You are using software Mesa (no hardware acceleration)!
    Driver DLL used: libGL.so.1
    If this is intentional, add
    "+set r_allowSoftwareGL 1"
    to the command line when starting the game.
    ************************************************** *********
    ...WARNING: could not set the given mode (3)
    ----- CL_Shutdown -----
    RE_Shutdown( 1 )
    -----------------------
    ----- CL_Shutdown -----
    -----------------------
    Sys_Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem

    [root@host-62-141-238-39 quake3]#
    [size=18]<span style='color:red'>LINUX dla każdego</span>

  6. #5
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Gdansk
    Wiek
    39
    Postów
    3,675
    Wątków
    214
    Siła Reputacji
    160
    Reputacja
    1854
    a wpisz w konsoli cos takiego:
    clear;glxinfo |grep -e rendering
    jak dostaniesz w wyniku:
    direct rendering: No
    to wroc do pierwszego myslnika przy poscie Borry'ego

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    QUAKE3 ARENA

    PODCZAS INSTALACJI POJAWIA SIE COS TAKIEGO:
    Verifying archive integrity...OK
    Uncompressing Quake III Arena Demo
    ././LINUXQ3A.SH: line 151: ./setup.sh: No such file or directory
    The installer has returned an error code (127) - cleaning up...
    Press Return to close this window ...

    JAKA JEST PRZYCZYNA POZDR.

  8. #7
    Avatar Raul
    Raul jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mandriva 07PP
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Kielce
    Wiek
    33
    Postów
    143
    Wątków
    22
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    3
    podejrzewam ze uszkodzone archiwum, jakis plad podczas pobierania, albo cos w tym stylu, zassij jeszcze raz.

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    archiwa sa ok pochodza z płyty i wcześniej działały ale przeinstalowywałem linuxa i teraz nie chce chodzic proszę o pomoc pozdr.

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    a wpisz w konsoli cos takiego:
    clear;glxinfo |grep -e rendering
    jak dostaniesz w wyniku:
    direct rendering: No
    to wroc do pierwszego myslnika przy poscie Borry'ego
    a jak dosteje
    Kod:
    Error: unable to open display (null)
    to co to oznacza?

    bo tez mam problemy z grami

  11. #10
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Wodzisław Śl.
    Wiek
    31
    Postów
    438
    Wątków
    67
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    9
    A ja mam inny problem mianowicie z dzwiękiem w grze czasem się przydaje. Wszystko inne działa poprawnie tylko dzwięku nie mam. Hmm czego to może być zasługa Zrobiłem wszystko według instrukcji i gra działa mi miodzio ale nie mam dzwięku

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 290
    Ostatni post / autor: 14.08.2006, 18:53
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 01:53
  3. Szczegółowy opis instalacji Mandrake 9.2 PL
    By Turtles in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14.03.2004, 17:42
  4. Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)
    By npck in forum Gry
    Odpowiedzi: 33
    Ostatni post / autor: 12.01.2004, 12:10

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •