Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Quake 3 pod Mandrake 9.2 (OPIS)
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Temat: Quake 3 pod Mandrake 9.2 (OPIS)

  1. #1
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6

    Quake 3 pod Mandrake 9.2 (OPIS)

    Aby zagrać w tą cudowną grę pod cudownym systemem operacyjnym należy posiadać:

    -zainstalowane sterowniki karty graficznej
    -Point release w wersji 1.32b dla Linuxa ( w wersji 1.32 są problemy z myszką)
    -płytkę z kwakiem
    -myszkę (baaardzo wskazana)

    Sciągamy z sieci wyżej wspomniany Point Release, instalujemy go
    Kod:
    su (podajemu hasło roota)
    
    chmod +x linuxq3apoint-1.32b.x86.run
    
    ./linuxq3apoint-1.32b.x86.run
    Następnie zatwierdzamy warunki umowy, podajemy katalog docelowy (domyślnie /usr/local/games/quake3) i klikamy install.

    Teraz musimy zgrać z CD Quake 3 plik pak0.pk3 (zajmuje prawie 500 mega) do katalogu usr/local/games/quake3/baseq3 (lub innym, jeżeli zmieniłeś domyślną ścieżkę).
    Kod:
    cp mnt/cdrom/Quake3/baseq3/pak0.pk3 usr/local/games/quake3/baseq3
    Po tym procesie odpalamy ]I[ z konsoli komendą quake3 , konfigurujemy go i możemy już szaleć
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Łomża
    Postów
    647
    Wątków
    18
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Ja dorzuce cos swojego :wink:
    http://www.mylinux.kgb.pl/a/Q3-msk.html

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Czy taki sam proces jest na Mandrake 9.1 ? Zainstalowałem P.realase 1.32b z q3arena.gry.wp.pl ale sterowniki miałem stare (te co zainstalował instalator) więc ściągnąłem z ftp://download.nvidia.com/Xfree86_40/0.9-1 . Zainstalowałem wszystko przebiegło bez problemu ale gdy odpalam q3 to inicjalizuje wszystko ale gdy kończy gra ma się uruchomić to wylogowuje mnie z KDE i loguje ponownie. O Co w tym chodzi aha i jeszcze jedno miałem q3 na partycji windows zainstalowanego podałem ścieżke /mnt/gry/Gry/q3 i tam sie zainstalował p.realase. proszę o pomoc i z góry dzięki
    Niech Mi Pani Powiem Tylko Tak Szczerze.... Dlaczego Zabiła Pani Sentaora Wolskiego.....

  5. #4
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Gorzów Wlkp.
    Postów
    37
    Wątków
    8
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    Powiem tyle:
    błagam pomocy nie mam pojęcia o co chodzi:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry::cry:

    [root@host-62-141-238-39 quake3]# ./quake3
    Q3 1.32b linux-i386 Nov 14 2002
    ----- FS_Startup -----
    Current search path:
    /root/.q3a/baseq3
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak8.pk3 (9 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak7.pk3 (4 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak6.pk3 (64 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak5.pk3 (7 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak4.pk3 (272 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak3.pk3 (4 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak2.pk3 (148 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak1.pk3 (26 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3/pak0.pk3 (3539 files)
    /usr/local/games/quake3/baseq3
    ./quake3.x86/baseq3

    ----------------------
    4073 files in pk3 files
    execing default.cfg
    couldn't exec q3config.cfg
    couldn't exec autoexec.cfg
    Hunk_Clear: reset the hunk ok

    ------- Input Initialization -------
    Joystick is not active.
    ------------------------------------
    ----- Client Initialization -----
    ----- Initializing Renderer ----
    -------------------------------
    ----- Client Initialization Complete -----
    ----- R_Init -----
    ...loading libGL.so.1: Initializing OpenGL display
    ...setting mode 3: 640 480
    Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2
    XF86DGA Mouse (Version 2.0) initialized
    XFree86-VidModeExtension Activated at 640x480
    Loading required GL library /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.2
    Using 8/8/8 Color bits, 16 depth, 0 stencil display.
    Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
    GL_RENDERER: Mesa GLX Indirect


    ************************************************** *********
    You are using software Mesa (no hardware acceleration)!
    Driver DLL used: libGL.so.1
    If this is intentional, add
    "+set r_allowSoftwareGL 1"
    to the command line when starting the game.
    ************************************************** *********
    ...WARNING: could not set the given mode (3)
    ----- CL_Shutdown -----
    RE_Shutdown( 1 )
    -----------------------
    ----- CL_Shutdown -----
    -----------------------
    Sys_Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem

    [root@host-62-141-238-39 quake3]#
    [size=18]<span style='color:red'>LINUX dla każdego</span>

  6. #5
    Avatar Sir_Yaro
    Sir_Yaro jest nieaktywny Były Administrator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ThinkPad T500
      • Procesor:
      • Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8700 @ 2.53GHz
      • Karta Graficzna:
      • ATI HD3650
      • Karta Dźwiękowa:
      • Conexant 20561
      • Monitor:
      • TFT WSXGA+
      • Kernel:
      • 3.2.0-34
    Dystrybucja: Kubuntu 14.04 LTS
    Polska
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Gdansk
    Wiek
    38
    Postów
    3,675
    Wątków
    214
    Downloads
    27
    Uploads
    31
    Siła Reputacji
    159
    Reputacja
    1854
    a wpisz w konsoli cos takiego:
    clear;glxinfo |grep -e rendering
    jak dostaniesz w wyniku:
    direct rendering: No
    to wroc do pierwszego myslnika przy poscie Borry'ego

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    QUAKE3 ARENA

    PODCZAS INSTALACJI POJAWIA SIE COS TAKIEGO:
    Verifying archive integrity...OK
    Uncompressing Quake III Arena Demo
    ././LINUXQ3A.SH: line 151: ./setup.sh: No such file or directory
    The installer has returned an error code (127) - cleaning up...
    Press Return to close this window ...

    JAKA JEST PRZYCZYNA POZDR.

  8. #7
    Avatar Raul
    Raul jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI Infinity Ultra2 m2
      • Procesor:
      • AMD Athlon 64 5600+ X2 AM2
      • Karta Graficzna:
      • Palit GeForce 8600GT Sonic
      • Karta Dźwiękowa:
      • SB Live! 5.1 digital
      • Monitor:
      • LG Flatron F700B
    Dystrybucja: Mandriva 07PP
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Kielce
    Wiek
    32
    Postów
    143
    Wątków
    22
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    3
    podejrzewam ze uszkodzone archiwum, jakis plad podczas pobierania, albo cos w tym stylu, zassij jeszcze raz.

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    archiwa sa ok pochodza z płyty i wcześniej działały ale przeinstalowywałem linuxa i teraz nie chce chodzic proszę o pomoc pozdr.

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    a wpisz w konsoli cos takiego:
    clear;glxinfo |grep -e rendering
    jak dostaniesz w wyniku:
    direct rendering: No
    to wroc do pierwszego myslnika przy poscie Borry'ego
    a jak dosteje
    Kod:
    Error: unable to open display (null)
    to co to oznacza?

    bo tez mam problemy z grami

  11. #10
    Avatar mistix
    mistix jest nieaktywny Borsuk
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Mint K7vt2
      • Procesor:
      • AMD Duron(tm) 1,3 Ghz
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 2 MX400
      • Karta Dźwiękowa:
      • AC'97 zintegrowana
      • Monitor:
      • LCD 17'
      • Kernel:
      • 2.6.x
    Dystrybucja: Gentoo
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Wodzisław Śl.
    Wiek
    30
    Postów
    438
    Wątków
    67
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    9
    A ja mam inny problem mianowicie z dzwiękiem w grze czasem się przydaje. Wszystko inne działa poprawnie tylko dzwięku nie mam. Hmm czego to może być zasługa Zrobiłem wszystko według instrukcji i gra działa mi miodzio ale nie mam dzwięku

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 290
    Ostatni post / autor: 14.08.2006, 20:53
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 03:53
  3. Szczegółowy opis instalacji Mandrake 9.2 PL
    By Turtles in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14.03.2004, 19:42
  4. Quake 2 pod mandrake 9.2 (OPIS)
    By npck in forum Gry
    Odpowiedzi: 33
    Ostatni post / autor: 12.01.2004, 14:10

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •