Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Bradzo ważne pytania
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Temat: Bradzo ważne pytania

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    4
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Bradzo ważne pytania

    Czy Linux Mandrake 9.2 będzie bezproblemowo chodził na 512Mb Ram, procesor 1.7, płyta Intel, grafika Intel Extrime Graphis 64 MB, i dysk 40 GB, i nagrywarka LinteON ? Czy będzie się szybko uruchamiał tak ja WinXP, czy tez będzie się uruchamiał tak jak Linux Mandrake 7.2 ? Czy nie ma problemów z wyświetlaniem polskich liter tak jak to miało miejsce z wersją 7.2 gdzie zamias polskiej ś był " ? " np. zamisat wyświetlić napis Śmietnik to wyświetlał ?mietnik itp. I czy jak ściągnę tego Linuxa z sieci ze strony Mandrake to czy płyta instalacyjna będzie botowana ?, i czy nie będzie miał żadnych konfliktów jak będzie działał obok Windowsa ? I jakim programemnagrywac płyty CDR w Linuxie ?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: Bradzo ważne pytania

    Czy Linux Mandrake 9.2 będzie bezproblemowo chodził na 512Mb Ram, procesor 1.7, płyta Intel, grafika Intel Extrime Graphis 64 MB, i dysk 40 GB
    bedzie smigac jak rakieta!

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    mi jeszcze troche mooli a sprzet moj masz w sygnaturce... ale to dlatego ze jeszcze nie skompilowalem jądra... a znaki juz sa ok, bootowalne sa kazde plyty tylko trzeba to ustawic w biosie mam nadzieje ze ci pomoglem powodzenia
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  5. #4
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    :: GdaŃsK ::
    Postów
    28
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    ChOoDziŁ BęDziE Napewno Si looKnij Jaki Ja MaM sPrzĘt I Mi Sie Tak MoCnO NiE TniE ..
    Gadu-Gadu - 4122486

  6. #5
    Avatar Yoghurt
    Yoghurt jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: mandrake 10.1
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    WaWa
    Postów
    115
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    :)

    Skoro mi na celeronie 300 i mdk 9.1 pod gnomem nie zamula (no może czasami ) to TY nie powinieneś sie niczego obawiać. Co do nagrywania płyt pewnie, że będziesz mógł. Pozatym jak najprostszą metodą na posadanie MDK jest ściągnięcie obrazów z sieci (chyba, że masz modemik to wtedy pozostaje kiosk)

    Pozdrawiam

    Yoghurt

  7. #6
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    11
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Ja mam inny problem z instalacją ... a w zasadzie z "przed instalacją"

    sciągnełem sobie płytke z linuxiso i:
    mam dwa pliki o nazwach "9.2-download.md5sums.asc" i "Mandrake92-cd1-inst.i586.iso" - kiedy chce nagrać plik iso na cd za pomocą nero (nadal jade w windzie) to wyskakuje że to nie jest poprawny plik obrazu i w ogóle coś jest nie tak :/

    i dodatkowe pytanie - czy do instalacji wystarczy jedna płytka? co zawierająte dwie pozostałe? czy są niezbędne ?

  8. #7
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Do instalacji (bez dokumentacji) potrzebne są pierwsze 3 płytki tzn.
    Mandrake92-cd1-inst.i586.iso, Mandrake92-cd2-ext.i586.iso, Mandrake92-cd3-i18n.i586.iso. Plik 9.2-download.md5sums.asc służy do sprawdzenia sumy kontrolnej czy się dobrze ściągneło- nigdy tego nie robiłem ale jest jakiś programik do tego. Jak ci iso nie idzie (chyba że w nero źle coś robisz to walnięty plik) sprawdz sume kontrolnąto najpewniejszy sposób.

  9. #8
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    Nie całkiem - można 9.2 zainstalować z dwóch pierwszych płyt, ale wtedy będzie bez języka polskiego i dokumentacji. Zarówno pakiety językowe jak i dokumentacja znajdują się na płycie trzeciej.
    Jeżeli masz taką możliwość to zdobądź wszystkie trzy - o wiele ułatwi to sprawę.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  10. #9
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    4
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Skoro u was na słabszym sprzęcie Linux śmiga bez problemu to pewnie i umnie będzie ładni chodził. A jak z szybkością uruchamiania, zamula tak jak 7.2 czy szybko się już uruchami w tej wersji? Zanim zacznę ściągać tego Linuxa ze strony producenta, to chciałbym się dowiedzieć czy nie będzie problemu z nagraniem tak ściągniętego obrazu z poziomu Windows

  11. #10
    Avatar NeizD
    NeizD Gość
    Skoro u was na słabszym sprzęcie Linux śmiga bez problemu to pewnie i umnie będzie ładni chodził. A jak z szybkością uruchamiania, zamula tak jak 7.2 czy szybko się już uruchami w tej wersji? Zanim zacznę ściągać tego Linuxa ze strony producenta, to chciałbym się dowiedzieć czy nie będzie problemu z nagraniem tak ściągniętego obrazu z poziomu Windows
    Ja mam:
    CPU: Celeron Coppermine 900Mhz
    RAM: 256MB SRDAM PC133
    MainBoard: ASUS CUV4X
    HDD: 80GB ATA 100
    Grafika: GeForce 2 Mx400 64MB SDRAM

    System: Mandrake Linux 9.2 - FTP Instalation.
    System2: Slackware 9.1 - CD Instalation ;-)

    Na takiej konfiguracji nie "muli" mi w ogole 8)

    Predkosc uruchamiana systemu zalezy od konfiguracji - uruchom jak najmniej zbednych uslug.

    Pierwszego swojego Linux`a wypalalem pod Windows, bez problemu...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. pytania do samby
    By Bartolini in forum Sieć
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08.07.2004, 23:57
  2. Pomoc techniczna - jak zadawać pytania
    By Tomasz Bednarski in forum Wersje pudełkowe i pomoc techniczna - opinie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 25.05.2004, 09:03
  3. pytania dot SDI jaki transfer ???
    By numerek in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 23.05.2004, 17:43
  4. Dwa pytania
    By crashbit in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 12.03.2004, 20:27

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •