Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Bradzo ważne pytania
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Temat: Bradzo ważne pytania

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    4
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Bradzo ważne pytania

    Czy Linux Mandrake 9.2 będzie bezproblemowo chodził na 512Mb Ram, procesor 1.7, płyta Intel, grafika Intel Extrime Graphis 64 MB, i dysk 40 GB, i nagrywarka LinteON ? Czy będzie się szybko uruchamiał tak ja WinXP, czy tez będzie się uruchamiał tak jak Linux Mandrake 7.2 ? Czy nie ma problemów z wyświetlaniem polskich liter tak jak to miało miejsce z wersją 7.2 gdzie zamias polskiej ś był " ? " np. zamisat wyświetlić napis Śmietnik to wyświetlał ?mietnik itp. I czy jak ściągnę tego Linuxa z sieci ze strony Mandrake to czy płyta instalacyjna będzie botowana ?, i czy nie będzie miał żadnych konfliktów jak będzie działał obok Windowsa ? I jakim programemnagrywac płyty CDR w Linuxie ?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: Bradzo ważne pytania

    Czy Linux Mandrake 9.2 będzie bezproblemowo chodził na 512Mb Ram, procesor 1.7, płyta Intel, grafika Intel Extrime Graphis 64 MB, i dysk 40 GB
    bedzie smigac jak rakieta!

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    mi jeszcze troche mooli a sprzet moj masz w sygnaturce... ale to dlatego ze jeszcze nie skompilowalem jądra... a znaki juz sa ok, bootowalne sa kazde plyty tylko trzeba to ustawic w biosie mam nadzieje ze ci pomoglem powodzenia
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  5. #4
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    :: GdaŃsK ::
    Postów
    28
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    ChOoDziŁ BęDziE Napewno Si looKnij Jaki Ja MaM sPrzĘt I Mi Sie Tak MoCnO NiE TniE ..
    Gadu-Gadu - 4122486

  6. #5
    Avatar Yoghurt
    Yoghurt jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: mandrake 10.1
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    WaWa
    Postów
    115
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    :)

    Skoro mi na celeronie 300 i mdk 9.1 pod gnomem nie zamula (no może czasami ) to TY nie powinieneś sie niczego obawiać. Co do nagrywania płyt pewnie, że będziesz mógł. Pozatym jak najprostszą metodą na posadanie MDK jest ściągnięcie obrazów z sieci (chyba, że masz modemik to wtedy pozostaje kiosk)

    Pozdrawiam

    Yoghurt

  7. #6
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    11
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Ja mam inny problem z instalacją ... a w zasadzie z "przed instalacją"

    sciągnełem sobie płytke z linuxiso i:
    mam dwa pliki o nazwach "9.2-download.md5sums.asc" i "Mandrake92-cd1-inst.i586.iso" - kiedy chce nagrać plik iso na cd za pomocą nero (nadal jade w windzie) to wyskakuje że to nie jest poprawny plik obrazu i w ogóle coś jest nie tak :/

    i dodatkowe pytanie - czy do instalacji wystarczy jedna płytka? co zawierająte dwie pozostałe? czy są niezbędne ?

  8. #7
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Do instalacji (bez dokumentacji) potrzebne są pierwsze 3 płytki tzn.
    Mandrake92-cd1-inst.i586.iso, Mandrake92-cd2-ext.i586.iso, Mandrake92-cd3-i18n.i586.iso. Plik 9.2-download.md5sums.asc służy do sprawdzenia sumy kontrolnej czy się dobrze ściągneło- nigdy tego nie robiłem ale jest jakiś programik do tego. Jak ci iso nie idzie (chyba że w nero źle coś robisz to walnięty plik) sprawdz sume kontrolnąto najpewniejszy sposób.

  9. #8
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    Nie całkiem - można 9.2 zainstalować z dwóch pierwszych płyt, ale wtedy będzie bez języka polskiego i dokumentacji. Zarówno pakiety językowe jak i dokumentacja znajdują się na płycie trzeciej.
    Jeżeli masz taką możliwość to zdobądź wszystkie trzy - o wiele ułatwi to sprawę.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  10. #9
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    4
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Skoro u was na słabszym sprzęcie Linux śmiga bez problemu to pewnie i umnie będzie ładni chodził. A jak z szybkością uruchamiania, zamula tak jak 7.2 czy szybko się już uruchami w tej wersji? Zanim zacznę ściągać tego Linuxa ze strony producenta, to chciałbym się dowiedzieć czy nie będzie problemu z nagraniem tak ściągniętego obrazu z poziomu Windows

  11. #10
    Avatar NeizD
    NeizD Gość
    Skoro u was na słabszym sprzęcie Linux śmiga bez problemu to pewnie i umnie będzie ładni chodził. A jak z szybkością uruchamiania, zamula tak jak 7.2 czy szybko się już uruchami w tej wersji? Zanim zacznę ściągać tego Linuxa ze strony producenta, to chciałbym się dowiedzieć czy nie będzie problemu z nagraniem tak ściągniętego obrazu z poziomu Windows
    Ja mam:
    CPU: Celeron Coppermine 900Mhz
    RAM: 256MB SRDAM PC133
    MainBoard: ASUS CUV4X
    HDD: 80GB ATA 100
    Grafika: GeForce 2 Mx400 64MB SDRAM

    System: Mandrake Linux 9.2 - FTP Instalation.
    System2: Slackware 9.1 - CD Instalation ;-)

    Na takiej konfiguracji nie "muli" mi w ogole 8)

    Predkosc uruchamiana systemu zalezy od konfiguracji - uruchom jak najmniej zbednych uslug.

    Pierwszego swojego Linux`a wypalalem pod Windows, bez problemu...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. pytania do samby
    By Bartolini in forum Sieć
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 08.07.2004, 21:57
  2. Pomoc techniczna - jak zadawać pytania
    By Tomasz Bednarski in forum Wersje pudełkowe i pomoc techniczna - opinie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 25.05.2004, 07:03
  3. pytania dot SDI jaki transfer ???
    By numerek in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 23.05.2004, 15:43
  4. Dwa pytania
    By crashbit in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 12.03.2004, 18:27

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •