Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Otoczenie sieciowe
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Otoczenie sieciowe

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    11
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Otoczenie sieciowe

    Gdzie się podziało? (Przypomne że dopiero wysiadłem z windy i nadal rozglądam się po korytarzu nie wiedząc w którą stronę skręcić )

    Nie mam zielonego pojęcia jak się dostać do kompów w moim lanie (interesuje mnie tryb graficzny) i jak dostać się do mojego konta na lanowym serwerze (w tekstowym potrafie :/ ale poza wejściem niewiele umiem zrobić więc też proszę o jakieś nakierowanie na tryb graficzny).

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    11
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Szukam i szukam, ale jakoś nic sensownego na ten temat nie znalazłem :/ tzn. nadal niemam pojęcia co zrobić żeby przeglądać otoczenie.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    otoczenie sieciowe

    witam! Sam sie kiedys z tym meczylem kiedy wloczycz konquera w kde to otworz poloczenia sieciowe (taka mala zolta gwiazdka naprawym pasku na samym dole) tam bedzie otoczenie sieciowe. Zeby je uaktywnic trzeba odpalic demona LIS - wlocz centrum sterowania KDE i znajdz przeglodanie sieci - potem ustaw nazwe uzytkownika windows - Guest, albo Gość (tak jest zwykle), grupe roboczo, a nastepnie przejdz do demon LIS i ustaw domyslne ustawienia. U mnie po tym zajarzylo - pracuje na Mdk 9.1. Ale nie gwarantuje. I zaznaczam ze jestem amatorem, wiec nie wiem czy mowie dobrze
    pozdrawiam
    key
    key.m@poczta.fm

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    otoczenie sieciowe

    pisze do spod windowsa - wiec mogles sie z czyms pomylic potem sobie mozesz zrobic skrot na pulpicie jak chcesz
    pozdrawiam
    key
    key.m@poczta.fm

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    11
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    dzięki, lisa rozwiązałą problem tak jak mówiłeś.

  7. #6
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wroclaw
    Postów
    23
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Re: otoczenie sieciowe

    kiedy wloczycz konquera w kde to otworz poloczenia sieciowe (taka mala zolta gwiazdka naprawym pasku na samym dole) tam bedzie otoczenie sieciowe. Zeby je uaktywnic trzeba odpalic demona LIS - wlocz centrum sterowania KDE i znajdz przeglodanie sieci - potem ustaw nazwe uzytkownika windows - Guest, albo Gość (tak jest zwykle), grupe roboczo, a nastepnie przejdz do demon LIS i ustaw domyslne ustawienia.

    Mam MDK 9.2 PL

    Odpalam Konquerora i za chiny nie moga znbalść tej gwiazdki

    i gdzie w centrum sterowania jest to wlaczanie Demona LIS ?

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Wejdź w menu-sieć-zdalny dostęp i odpal LinNeighborhood tu można przeglądać sieć

  9. #8
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wroclaw
    Postów
    23
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Tylko ze tam trzeba po IP lub nazwie hosta dodawac kompy i nie ma mozliwosci przeszukania IP range np. 10.104.48.0-10.104.49.255 ...

  10. #9
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    42
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    213
    Reputacja
    2735
    jak chcecie przeglądać otoczenie sieciowe to polecam programik komba2 - jest w contrib.

  11. #10
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Łomża
    Postów
    647
    Wątków
    18
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Dzieki ja tez skozystalem

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 09.05.2005, 16:36
  2. 2 Karty Sieciowe I Nie Dziala Pomocy
    By fox2plus in forum Sieć
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 07.04.2005, 15:58
  3. Otoczenie Sieciowe
    By DeeL in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 18.01.2005, 02:30
  4. Udostępnianie Neo+ Na Dwie Karty Sieciowe
    By Pilot_v in forum Sieć
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 07.01.2005, 00:51
  5. otoczenie sieciowe
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 23.12.2003, 13:50

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •