Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Otoczenie sieciowe
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Otoczenie sieciowe

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    11
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Otoczenie sieciowe

    Gdzie się podziało? (Przypomne że dopiero wysiadłem z windy i nadal rozglądam się po korytarzu nie wiedząc w którą stronę skręcić )

    Nie mam zielonego pojęcia jak się dostać do kompów w moim lanie (interesuje mnie tryb graficzny) i jak dostać się do mojego konta na lanowym serwerze (w tekstowym potrafie :/ ale poza wejściem niewiele umiem zrobić więc też proszę o jakieś nakierowanie na tryb graficzny).

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    11
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Szukam i szukam, ale jakoś nic sensownego na ten temat nie znalazłem :/ tzn. nadal niemam pojęcia co zrobić żeby przeglądać otoczenie.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    otoczenie sieciowe

    witam! Sam sie kiedys z tym meczylem kiedy wloczycz konquera w kde to otworz poloczenia sieciowe (taka mala zolta gwiazdka naprawym pasku na samym dole) tam bedzie otoczenie sieciowe. Zeby je uaktywnic trzeba odpalic demona LIS - wlocz centrum sterowania KDE i znajdz przeglodanie sieci - potem ustaw nazwe uzytkownika windows - Guest, albo Gość (tak jest zwykle), grupe roboczo, a nastepnie przejdz do demon LIS i ustaw domyslne ustawienia. U mnie po tym zajarzylo - pracuje na Mdk 9.1. Ale nie gwarantuje. I zaznaczam ze jestem amatorem, wiec nie wiem czy mowie dobrze
    pozdrawiam
    key
    key.m@poczta.fm

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    otoczenie sieciowe

    pisze do spod windowsa - wiec mogles sie z czyms pomylic potem sobie mozesz zrobic skrot na pulpicie jak chcesz
    pozdrawiam
    key
    key.m@poczta.fm

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    11
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    dzięki, lisa rozwiązałą problem tak jak mówiłeś.

  7. #6
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wroclaw
    Postów
    23
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Re: otoczenie sieciowe

    kiedy wloczycz konquera w kde to otworz poloczenia sieciowe (taka mala zolta gwiazdka naprawym pasku na samym dole) tam bedzie otoczenie sieciowe. Zeby je uaktywnic trzeba odpalic demona LIS - wlocz centrum sterowania KDE i znajdz przeglodanie sieci - potem ustaw nazwe uzytkownika windows - Guest, albo Gość (tak jest zwykle), grupe roboczo, a nastepnie przejdz do demon LIS i ustaw domyslne ustawienia.

    Mam MDK 9.2 PL

    Odpalam Konquerora i za chiny nie moga znbalść tej gwiazdki

    i gdzie w centrum sterowania jest to wlaczanie Demona LIS ?

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Wejdź w menu-sieć-zdalny dostęp i odpal LinNeighborhood tu można przeglądać sieć

  9. #8
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wroclaw
    Postów
    23
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Tylko ze tam trzeba po IP lub nazwie hosta dodawac kompy i nie ma mozliwosci przeszukania IP range np. 10.104.48.0-10.104.49.255 ...

  10. #9
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    43
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    214
    Reputacja
    2735
    jak chcecie przeglądać otoczenie sieciowe to polecam programik komba2 - jest w contrib.

  11. #10
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Łomża
    Postów
    647
    Wątków
    18
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Dzieki ja tez skozystalem

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 09.05.2005, 14:36
  2. 2 Karty Sieciowe I Nie Dziala Pomocy
    By fox2plus in forum Sieć
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 07.04.2005, 13:58
  3. Otoczenie Sieciowe
    By DeeL in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 18.01.2005, 00:30
  4. Udostępnianie Neo+ Na Dwie Karty Sieciowe
    By Pilot_v in forum Sieć
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 06.01.2005, 22:51
  5. otoczenie sieciowe
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 23.12.2003, 11:50

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •