Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
shockavawe flash i java for Linux - pewnie już było, ale ...
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: shockavawe flash i java for Linux - pewnie już było, ale ...

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Pieczary
    Postów
    8
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    shockavawe flash i java for Linux - pewnie już było, ale ...

    proszę o jakieś wsparcie...
    dopiero zaczynam i jeszcze sporo się gubię ...
    gdzie mogę znaleźć shockavawe flash i java for Linux.
    ten shockavawe flash to do wyświetlania chyba animacji, a Java for Linux to obsługi m.in. czata
    wszedłem na stronkę http://rpm.pbone.net , wpisałem flash i wyszukał mi 200 *.rpm, ale niewiem co mam wybrać :shock:
    proszę o wytłumaczenie jak dla totalnego żółtodzioba (ale tylko w Linuxie )
    dzięki

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    szukaj rpm-ow odpowiednich dla twojej dystrybucji (okreslone w nazwie pakietu) np: *.mdk.i586.rpm
    zreszta na stronie ktora wymieniasz sa dokladne opisy do jakiej dystro nalezy dany pakiet :idea:

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Pieczary
    Postów
    8
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    mam Mandrake 9.2. więc jaka dystrybucja

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    mandrake 9.2!

  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  7. #6
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Pieczary
    Postów
    8
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    dzięki za adres, ale ...
    łomatko...
    ściągnął .... rpm.bin
    po kliknięciu nie instaluje... nie wiem co z tym zrobić...
    sorry, za lamerstwo, ale nie wiem - poważnie

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    sciagnij np. z http://rpm.pbone.net jave dla mandrake, nazwa pakietu: j2re-1.4.1_01-5mdk.i585.rpm (lub nowsza wersje odpowiednia dla posiadanej dystrybucji).

    sugerowal bym na poczatku szukac zawsze programow w pakietach .rpm (przynajmniej do czasu glebszego poznania linuxa) 8)

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

  10. #9
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    sciagnij np. z http://rpm.pbone.net jave dla mandrake, nazwa pakietu: j2re-1.4.1_01-5mdk.i585.rpm (lub nowsza wersje odpowiednia dla posiadanej dystrybucji).

    sugerowal bym na poczatku szukac zawsze programow w pakietach .rpm (przynajmniej do czasu glebszego poznania linuxa) 8)
    Java2 1.4.1 ma dziurę związaną z bezpieczeństwem, dość poważną. Java2 1.4.2 nie mam jej.

    dzięki za adres, ale ...
    łomatko...
    ściągnął .... rpm.bin
    po kliknięciu nie instaluje... nie wiem co z tym zrobić...
    sorry, za lamerstwo, ale nie wiem - poważnie
    Naucz się, że Linux to nie Windows, i nie wszystko da się zrobić, po protstu klikając dwa razy. Naucz się korzystać z konsoli, dzięki niej zrobisz te same rzeczy, które zrobiłbyś przez X-Window, o wiele szybciej i lepiej.

    Pisałem już o instalacji Javy, ale napiszę jeszcze raz: ściągnięty plik musi mieć nadane odpowiednie uprawnienia, tak żeby można go było uruchomić:
    chmod 777 <nazwa_pliku>

    Następnie "zmieniasz się" w roota i uruchamiasz tenże plik:
    ./<nazwa_pliku> (w folderze, w którym ten plik się znajduje)

    Powstanie plik .rpm, który instalujesz w taki (np.) sposób:
    rpm -ivh <nazwa_pliku> (oczywiście, wciąż jako root)

    I to tyle, jeżeli chodzi o instalację Javy.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  11. #10
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Pieczary
    Postów
    8
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    wielkie dzięki Fajtłapie za adres do flasha - baaardzo pomocne to jest

    wielkie dzięki Escaflowne_RCS za wytłumaczenie tego wszystkiego. zainstalowałem Java2 1.4.2 (tzn. zmieniłem uprawnienia, potem z rooota na *.rpm, a dale to jush umiem )
    nie rozumiem dlaczego podrzuca się pliki w postaci *.rpm.bin
    zdaję sobie sprawę, że milion razy tłumaczyłeś jak instalować, ale jak wpadniesz na nasze forum samochodowe www.autocentrum.pl Palio/Siena/Albea i zapytasz po raz milionowy np. filterek oleum, to tesh Ci po raz milionowy odpowiemy - takie życie
    niestety po zainstalowaniu Java2 1.4.2 nie mam możliwości czatowania... co jeszcze potrzeba
    dzięki za cierpliwość

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Java I Flash Na Mozilla 1.7
    By Tomi915 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.10.2004, 16:35
  2. Java I Flash Poraz Ostatni
    By lexicon in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 14.08.2004, 11:55
  3. java flash Mozilla problem
    By tt48 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 11.07.2004, 11:50
  4. Java i Flash w Linux(sie) - problemy z wyświetlaniem.
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 19.12.2003, 12:51

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •