Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Mandrake 9.2 i wyjście TV
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Mandrake 9.2 i wyjście TV

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Miastopowyżej100tyś.
    Postów
    4
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Mandrake 9.2 i wyjście TV

    Nawiązując do poprzedniego pytania tzn. oglądanie filmów na tv pod MPlayerem(grafika Riva TNT2 Pro, Mandrake 9.2). Sprawdziłem, nie da rady. Zacząłem się więc zastanawiać nad Xine. Czy jest to wogóle mozliwe? W Xine w zakładce settings/TVanalog jest możliwość ustawienia (chyba mi się tak wydaje) wyjścia TV.

    Jeśli jednak okaże się, że Xine nie jest wyposażone w możliwość wyżej wymienioną uprzejmie proszę o jakieś nie zlewające tematu porady typu "zobacz w config --help" (nie ujmując nikomu).
    Przez ostatnie dwa dni sporo serfowałem, tego typu temat w sieci potraktowany jest po macoszemu - czy może ja jestem inny, że chciałbym oglądnąć film nie na monitorze?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    57
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Siła Reputacji
    135
    Reputacja
    1410

    TV

    TV
    Krótko to mogę tylko zaproponować taki sposób. Jeśli twoja karta ma wyjście S-VIDEO lub Composite (można nie mieć żadnego i też jest możliwe podłączenie do TV) bo mieć musi, odłącz po prostu monitor i za pomocą kabla czy przelotki podłącz do TV. Musisz mieć zainstalowane sterowniki NVIDIA. Ja mam GForce 440MX TVout i to wystarczy. Jeszcze musisz MPlayera ustawić do pracy w systemie PAL bo domyślnie jest ustawiony na NTSC chyba że masz nowy TV z jego obsługą.
    Innym fajnym sposobem jest wypalenie płytki za pomocą eMOVIX`a i w programie np. K3b. Piękna sprawa. Poczytaj posty a napewno dasz sobie radę..... . A w sumie to nie możesz użyć wtedu dowolnego odtwarzacza.....Lex

    ps. Jak byś wiedział jak znaleźć program 1 TVP na 12 kanale to daj znać.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Do wyjścia TV Out jest bardzo fajny program NVTV, działa tylko z Nvidią , ale podobnie jak TV Tool w windzie naciskasz jeden guziczek i już masz clona na TV :-), najlepiej przed uruchomieniem zmienić rozdzielczość w KDE na 800x600 a na TV wybrać 768x576Large, wtedy widać jest cały obraz na TV, jest jeszcze kilka takich np. NVOption (nie udało mi się odpalić), oraz YANC

  5. #4
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    57
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Siła Reputacji
    135
    Reputacja
    1410

    TV

    Ja o tym wiem tylko że jak masz telewizor w innym pokoju to po co Ci ten program. Ja chciałem tylko Tobie pomóc. Ja nie mam problemu. Ale dalej szukam TVP1 na 12 kanale. Tylko TVMax to potrafi z tych programów które mam ale pod Windows.Lex

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 01:53
  2. 3 partycje - 3 systemy (w tym Mandrake)
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.05.2004, 09:31
  3. Dysk w Mandrake 10 !!!
    By Snuff in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 05.05.2004, 22:47
  4. Mandrake i Serwer!!!
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 27.09.2003, 15:11

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •