Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
RTL8180 i Mandrake 9.2
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: RTL8180 i Mandrake 9.2

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    tychy
    Postów
    6
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    RTL8180 i Mandrake 9.2

    czy mógłby mi ktoś pomóc zainstalowć tą karte , problem jest z makefile ,pewnie chodzi o wpis wersji jajka ,ale nie wiem jak to wpisać ,może ktoś ma gotowe makefile?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Ja mam ten sam problem z RTL8139, ale pytalem juz w kilku miejscach i nikt nie umie na to odpowiedziec

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    http://www.google.com/search?q=RTL8139+%2B...=utf-8&oe=utf-8

    Moze sie cos znajdzie, polecam przejdzec tez google groups.
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    ok zajarzyłem o co chodzi z tym jajkiem dla innych : moja wersja dżondra to 2.4.22-10mdk wiec sciagnac i rozpakować kernel-source-2.4.22-10mdk.i586.rpm
    #Specify kernel version and include path
    #-----------------------------------------------
    KERNELRELEASE=2.4.22-10mdk
    INCLUDEPATH=-I /usr/src/linux-$(KERNELRELEASE)/include/
    make działa ufff....

    ale kwestia taka: ładuje sterownik insmod rtl8180_24x.o i po załadowaniu pisze: segmentation fault sprawdzam lsmod
    sterownik jest czy wszystko jest ok? a przy sterowniku pisze (initialize).
    jesli jest ok to nastepną sprawą jest automatyczne ładowanie tego modułu i podniesienie interfejsu. HELP nr GG 3281950
    [/url]

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    tychy
    Postów
    6
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    i karta dalej nie chodzi ...moduł załadowany, ./wlanup dioda sie zapala ,ale jak mam skonfigurowac połaczenie jak nie moge uzyc konfiguratora by właczys dhcp aby mi przypisywał serwer IP automatycznie pozatym w pliku ./wlanup jest wisany statycznie IP

  7. #6
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    67
    Reputacja
    517
    Ja mam ten sam problem z RTL8139, ale pytalem juz w kilku miejscach i nikt nie umie na to odpowiedziec
    Sterowniki to 8139 są w kernelu. Musisz załadować tylko moduł. Przeczytaj: plik 8139too w katalogu /usr/src/linux/Documentation/networking o ile masz zainstalowane źródła kernela.

  8. #7
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    Sterowniki to 8139 są w kernelu.
    Dodam tylko, że tak samo jest w przypadku 8180.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 03:53
  2. 3 partycje - 3 systemy (w tym Mandrake)
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.05.2004, 11:31
  3. Dysk w Mandrake 10 !!!
    By Snuff in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 06.05.2004, 00:47

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •