Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
logowanie w trybie tekstowym...
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: logowanie w trybie tekstowym...

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    gliwice
    Postów
    1
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    logowanie w trybie tekstowym...

    hej.ajm nju, więc proszę o wyrozumiałość...do rzeczy-po przejściu z trybu graficznego do tekstowego ,nie mogę w ogóle wpisać hasła! wpisuję login, potem pojawia się wpisz hasło i...iiiii! i nic! kursor ani drgnie. pewnie to banalne lecz nie mam pojęcia co to?!

    dzięki za konstruktywne odpowiedzi

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    67
    Reputacja
    517

    Re: logowanie w trybie tekstowym...

    hej.ajm nju, więc proszę o wyrozumiałość...do rzeczy-po przejściu z trybu graficznego do tekstowego ,nie mogę w ogóle wpisać hasła! wpisuję login, potem pojawia się wpisz hasło i...iiiii! i nic! kursor ani drgnie. pewnie to banalne lecz nie mam pojęcia co to?!

    dzięki za konstruktywne odpowiedzi
    Tak ma być Poprostu wpisz hasło i klepnij enter

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    a jak sie wylacza i resuje kompa z textowego...
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  5. #4
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    alt + ctrl +del
    shutdown -h now
    halt
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  6. #5
    Avatar Yoghurt
    Yoghurt jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: mandrake 10.1
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    WaWa
    Postów
    115
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    nie tylko

    możesz też wpisać reboot now

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    init 0/telinit 0 - wyłączenie
    init 6/telinit 6 - restart
    init 3/telinit 3 - tryb tekstowy
    init 5/telinit 5 - tryb graficzny
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  8. #7
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    67
    Reputacja
    517
    No i do wyłączenia systemu trzeba być rootem Ale można ustawić, żeby zwykły użytkownik mógł skorzystać z halt i reboot. Trzeba nadać odpowiednie prawa, a właściwie, to bit SUID:
    chmod u+s `which reboot shutdown halt` Oczywiście nie jest to idealne rozwiązanie, ale dla zwykłych komputerów domowych wystarczy

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Instalacją W Trybie Graficznym
    By mrrychu in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 25.11.2005, 17:40
  2. Zmiana Monitora I Logowanie W Trybie 5
    By Feft in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 18.11.2004, 17:53
  3. Polskie Ogonki W Trybie Tekstowym
    By kajtek in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 26.09.2004, 23:14
  4. Instalacja W Trybie Tekstowym
    By Wojtek_kraków in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 30.08.2004, 23:13
  5. logowanie do trybu graficznego-laik linuxowy
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 03.12.2003, 15:57

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •