Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
logowanie w trybie tekstowym...
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: logowanie w trybie tekstowym...

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    gliwice
    Postów
    1
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    logowanie w trybie tekstowym...

    hej.ajm nju, więc proszę o wyrozumiałość...do rzeczy-po przejściu z trybu graficznego do tekstowego ,nie mogę w ogóle wpisać hasła! wpisuję login, potem pojawia się wpisz hasło i...iiiii! i nic! kursor ani drgnie. pewnie to banalne lecz nie mam pojęcia co to?!

    dzięki za konstruktywne odpowiedzi

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517

    Re: logowanie w trybie tekstowym...

    hej.ajm nju, więc proszę o wyrozumiałość...do rzeczy-po przejściu z trybu graficznego do tekstowego ,nie mogę w ogóle wpisać hasła! wpisuję login, potem pojawia się wpisz hasło i...iiiii! i nic! kursor ani drgnie. pewnie to banalne lecz nie mam pojęcia co to?!

    dzięki za konstruktywne odpowiedzi
    Tak ma być Poprostu wpisz hasło i klepnij enter

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    ::Gdańsk
    Postów
    87
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    a jak sie wylacza i resuje kompa z textowego...
    Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

  5. #4
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    34
    Reputacja
    6
    alt + ctrl +del
    shutdown -h now
    halt
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  6. #5
    Avatar Yoghurt
    Yoghurt jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: mandrake 10.1
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    WaWa
    Postów
    115
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    nie tylko

    możesz też wpisać reboot now

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    init 0/telinit 0 - wyłączenie
    init 6/telinit 6 - restart
    init 3/telinit 3 - tryb tekstowy
    init 5/telinit 5 - tryb graficzny
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  8. #7
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    No i do wyłączenia systemu trzeba być rootem Ale można ustawić, żeby zwykły użytkownik mógł skorzystać z halt i reboot. Trzeba nadać odpowiednie prawa, a właściwie, to bit SUID:
    chmod u+s `which reboot shutdown halt` Oczywiście nie jest to idealne rozwiązanie, ale dla zwykłych komputerów domowych wystarczy

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Instalacją W Trybie Graficznym
    By mrrychu in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 25.11.2005, 15:40
  2. Zmiana Monitora I Logowanie W Trybie 5
    By Feft in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 18.11.2004, 15:53
  3. Polskie Ogonki W Trybie Tekstowym
    By kajtek in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 26.09.2004, 21:14
  4. Instalacja W Trybie Tekstowym
    By Wojtek_kraków in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 30.08.2004, 21:13
  5. logowanie do trybu graficznego-laik linuxowy
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 03.12.2003, 13:57

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •