Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Brak kernel-sourceXXXX na płytkach 9.2 i problem z patch?
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Brak kernel-sourceXXXX na płytkach 9.2 i problem z patch?

  1. #1
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Brak kernel-sourceXXXX na płytkach 9.2 i problem z patch?

    Kurna nie ma źródeł na płytach w MDK 9.2? Szukałem poprzez Centrum Sterowania -> instalacja pakietów - oraz przejrzałem płytki (pierwsze 3) i nic żadnego źródła kernela. Ściągnałem sobie z inetu kernela kernel-source-2.4.22-10.mdk.i586.rpm i chciałem go spaczować łatką patch-2.4.23-pre9.diff albo patch-2.4.24-pre1.gz i można tak? Z tym paczowaniem i tak coś mi nie idzie bo po spaczowaniu nie moge skompilować pakietu iproute2, objaw tego jest taki jakbym wogóle nie patchował źródła.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    Poszukaj na http://rpm.pbone.net/ lub http://rpmfind.net/. Tam jest na 100%
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Już ściągnął. Tyle, że teraz ma problemy ze spatchowaniem go do nowszej wersji
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  5. #4
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Generalnie chodzi mi o HTB do którego parę rzeczy dodatkowo jest potrzebnych w jadrze i nie tylko. Szukałem też gotowego rpm'a z iproute2 oczywiście pod mandarynke ale takowego chyba nie ma bo wszystko tylko jako source (przynajmniej tam gdzie byłem). Zapytacie dlaczego HTB a nie CBQ na przykład - ano z tego co wiem mniejsze wymagania sprzętowe - z CBQ może chyba być problem na maszynie pentium 100, obciązenie podobno jest nie małe. Router i tak obsługuje 10 osób i jest na mandaryne 9.2 (bardzo prosta konfiguracja z Xwindows naprawde polecam) Ponieważ około 5 osób używa kaazy chciałem jakoś ograniczas transfer a HTB wydaje sie do tego idealne tylko upierdliwe.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Kartą Dźwiękową
    By Mantir in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 24.01.2005, 00:41
  2. Dzwięk = Trzaski
    By Krajan in forum Multimedia
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 16.12.2004, 18:54
  3. Problem Z Podłączeniem Aparatu Pentax 33l
    By grapess in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 17.09.2004, 23:00
  4. mandrake10 +neostrada
    By Photo5 in forum Sieć
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 15.04.2004, 12:14

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •