Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Szczegóły instalacji - doszlifowanie drobiazgów w mdk 9.2
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Szczegóły instalacji - doszlifowanie drobiazgów w mdk 9.2

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Olsztyn
    Postów
    36
    Wątków
    8
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Szczegóły instalacji - doszlifowanie drobiazgów w mdk 9.2

    1. Java w systemie Mandrake 9.2 - ściągnięta zgodnie z opisem na newbie (tyle że na tej stronie była już java
    jre1.3.1_09 - oczywiście po rozpakowaniu), rozpakowała się ładnie, zainstalowałem gada i chciałbym to wykorzystywać w przeglądarce Opera 7.23. Ustawiam w konfiguracji programu ścieżkę do javy, Opera mi mówi "wydaje się, że ustawienia javy są poprawne", po czym nie widzi javy, nie działa, po sprawdzeniu ponownie w konfiguracji pokazuje brak javy w programie.
    2. Podczas graficznego logowania, po wklepaniu usera i passwd mdk jeszcze mysli z 5 sekund, dopiero potem zaczyna mieszac dyskiem. W RH i Aurox tego oczekiwania nie bylo. Ktos wie, jak to zlikwidowac ?
    3. Jak spowodowac, zeby kontrolka NumLock nie wlaczala mi sie automatycznie po kazdym logowaniu ? Tego tez nie bylo w RH i Aurox.
    4. Ktory plik graficzny trzeba podmienic, zeby wymienic w MDK graficzny znak stopy (odpowiednik windowsowego "
    "start") na pasku zadan ?
    5. Czy Opera 7.23 wymaga doinstalowania czegoś żeby obsługiwać flash ?

    Z gory dziekuje,
    yogi

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    5
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Stopa na pasku oznacza, ze uruchamiasz Gnoma a nie KDE hm
    W RH i Aurox tego oczekiwania nie bylo
    Mozliwe, ze jak uruchomisz KDE to tez go nie bedzie hm mi Gnome jak i KDE chodza spoko.
    Nawiasem mowiac zamiast Opery polecam Galeona hm po zainstalowaniu javy ze strony sun'a, a takze pluginu flusha obsluguje jedno jak i drugie BEZ ZADNEJ konfiguracji. Po prostu instalujesz odpalasz Galeona i masz... nie wiem jak jest z Opera pod mdk :? ale wiem, ze z konquerorem nie bylo tak slodko :?
    [size=10][b]<span style='color:blue'>floatman</span> to ja
    [url=http://forum.panteon.one.pl][b]<span style='color:orange'>Twoje </span>

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Olsztyn
    Postów
    36
    Wątków
    8
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Galeon

    Galeon mi nie pasuje jakoś, trochę inna filozofia w klawiszach i kolejności przechodzenia między stronami. No a Mozilla odpada. Poza tym z tego co wiem, Opera zajmuje mniej miejsca niż Mozilla, a Galeon i tak potrzebuje silnika z Mozilli do działania.
    Co do tego opóźnionego startu przy logowaniu to użytwam Gnome (nie wspominałem nic o KDE), natomiast w Aurox 9.1 na Gnome tego efektu nie miałem, dlatego tu mnie uderzyło to w oczęta

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: Galeon

    No a Mozilla odpada.
    dlaczego odpada? uzywam mozilli firebird + polskie tlumaczenie i jestem very heppy :wink: jest to chyba jedna z najszybszych przegladarek jakich uzywalem

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Olsztyn
    Postów
    36
    Wątków
    8
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    odp

    Nie wiem, czego używasz, ja próbowałem Mozilli dołączonej do dystrybucji Aurox 9.1 (płytki z prasy) oraz Mandrake 9.2 i stwierdziłem, że jednak ani Mozilla, ani Galeon, tylko Opera. Wiem, że jest nieco mniej popularna, ale jak się ją nieco dopieści.. Poza tym Mozilla ma milion znanych błędów, popatrz na listy.

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    42
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    213
    Reputacja
    2735

    Re: Szczegóły instalacji - doszlifowanie drobiazgów w mdk 9.


    ....Jak spowodowac, zeby kontrolka NumLock nie wlaczala mi sie automatycznie po kazdym logowaniu ? Tego tez nie bylo w RH i Aurox.
    chkconfig numlock off - i przy następnym uruchomieniu będzie ok.

  8. #7
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    bocian przyniosl
    Postów
    127
    Wątków
    8
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Re: odp

    Nie wiem, czego używasz, ja próbowałem Mozilli dołączonej do dystrybucji Aurox 9.1 (płytki z prasy) oraz Mandrake 9.2 i stwierdziłem, że jednak ani Mozilla, ani Galeon, tylko Opera. Wiem, że jest nieco mniej popularna, ale jak się ją nieco dopieści.. Poza tym Mozilla ma milion znanych błędów, popatrz na listy.
    Z wlasnych doswiadczen wiem, ze Opera generuje bledy przy wyswietlaniu stron zawierajacych JavaScript. Probowalem ja dopiescic na rozne sposoby, lecz niektore strony (miedzy innymi i moja w firmie - ale nie tylko) generuje bledy. Nie moze np. znalezc funkcji znajdujacej sie w skrypcie w osobnym pliku. Wszystkie inne - galeon, mozilla, netscape, ie -zadnych bledow nie wyrzucaja. Tak, ze tych bledow to Opera (mowie o wersji 7.xx) ma tez sporo, niektore (mowa o wspomnianym javascript) wrecz ja u mnie dyskwalifikuja :!: Uprzedzajac ewentualne zarzuty - obsluge javascript wlaczylem ...
    Co zas sie tyczy szybkosci, to przyznaje, ze Opera jest najszybsza przegladarka, z jaka mialem do czynienia...

  9. #8
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    42
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    213
    Reputacja
    2735
    lynx jest szybszy

  10. #9
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    67
    Reputacja
    517
    Ale elinks i tak wszystkie przebija

  11. #10
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    -- CLOSED --
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Sama Plansza Po Instalacji
    By DAREK W. in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 10.03.2005, 23:44
  2. Gimp 2.0
    By pawelst81 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 43
    Ostatni post / autor: 13.10.2004, 20:28
  3. Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 28.03.2004, 00:41
  4. przy instalacji mandrake kopiuje tylko z jednego kompaktu
    By AnuBis in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 04.12.2003, 19:40

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •