Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Szczegóły instalacji - doszlifowanie drobiazgów w mdk 9.2
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Szczegóły instalacji - doszlifowanie drobiazgów w mdk 9.2

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Olsztyn
    Postów
    36
    Wątków
    8
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    Szczegóły instalacji - doszlifowanie drobiazgów w mdk 9.2

    1. Java w systemie Mandrake 9.2 - ściągnięta zgodnie z opisem na newbie (tyle że na tej stronie była już java
    jre1.3.1_09 - oczywiście po rozpakowaniu), rozpakowała się ładnie, zainstalowałem gada i chciałbym to wykorzystywać w przeglądarce Opera 7.23. Ustawiam w konfiguracji programu ścieżkę do javy, Opera mi mówi "wydaje się, że ustawienia javy są poprawne", po czym nie widzi javy, nie działa, po sprawdzeniu ponownie w konfiguracji pokazuje brak javy w programie.
    2. Podczas graficznego logowania, po wklepaniu usera i passwd mdk jeszcze mysli z 5 sekund, dopiero potem zaczyna mieszac dyskiem. W RH i Aurox tego oczekiwania nie bylo. Ktos wie, jak to zlikwidowac ?
    3. Jak spowodowac, zeby kontrolka NumLock nie wlaczala mi sie automatycznie po kazdym logowaniu ? Tego tez nie bylo w RH i Aurox.
    4. Ktory plik graficzny trzeba podmienic, zeby wymienic w MDK graficzny znak stopy (odpowiednik windowsowego "
    "start") na pasku zadan ?
    5. Czy Opera 7.23 wymaga doinstalowania czegoś żeby obsługiwać flash ?

    Z gory dziekuje,
    yogi

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    5
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Stopa na pasku oznacza, ze uruchamiasz Gnoma a nie KDE hm
    W RH i Aurox tego oczekiwania nie bylo
    Mozliwe, ze jak uruchomisz KDE to tez go nie bedzie hm mi Gnome jak i KDE chodza spoko.
    Nawiasem mowiac zamiast Opery polecam Galeona hm po zainstalowaniu javy ze strony sun'a, a takze pluginu flusha obsluguje jedno jak i drugie BEZ ZADNEJ konfiguracji. Po prostu instalujesz odpalasz Galeona i masz... nie wiem jak jest z Opera pod mdk :? ale wiem, ze z konquerorem nie bylo tak slodko :?
    [size=10][b]<span style='color:blue'>floatman</span> to ja
    [url=http://forum.panteon.one.pl][b]<span style='color:orange'>Twoje </span>

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Olsztyn
    Postów
    36
    Wątków
    8
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    Galeon

    Galeon mi nie pasuje jakoś, trochę inna filozofia w klawiszach i kolejności przechodzenia między stronami. No a Mozilla odpada. Poza tym z tego co wiem, Opera zajmuje mniej miejsca niż Mozilla, a Galeon i tak potrzebuje silnika z Mozilli do działania.
    Co do tego opóźnionego startu przy logowaniu to użytwam Gnome (nie wspominałem nic o KDE), natomiast w Aurox 9.1 na Gnome tego efektu nie miałem, dlatego tu mnie uderzyło to w oczęta

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: Galeon

    No a Mozilla odpada.
    dlaczego odpada? uzywam mozilli firebird + polskie tlumaczenie i jestem very heppy :wink: jest to chyba jedna z najszybszych przegladarek jakich uzywalem

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Olsztyn
    Postów
    36
    Wątków
    8
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    odp

    Nie wiem, czego używasz, ja próbowałem Mozilli dołączonej do dystrybucji Aurox 9.1 (płytki z prasy) oraz Mandrake 9.2 i stwierdziłem, że jednak ani Mozilla, ani Galeon, tylko Opera. Wiem, że jest nieco mniej popularna, ale jak się ją nieco dopieści.. Poza tym Mozilla ma milion znanych błędów, popatrz na listy.

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    43
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    214
    Reputacja
    2735

    Re: Szczegóły instalacji - doszlifowanie drobiazgów w mdk 9.


    ....Jak spowodowac, zeby kontrolka NumLock nie wlaczala mi sie automatycznie po kazdym logowaniu ? Tego tez nie bylo w RH i Aurox.
    chkconfig numlock off - i przy następnym uruchomieniu będzie ok.

  8. #7
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    bocian przyniosl
    Postów
    127
    Wątków
    8
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    Re: odp

    Nie wiem, czego używasz, ja próbowałem Mozilli dołączonej do dystrybucji Aurox 9.1 (płytki z prasy) oraz Mandrake 9.2 i stwierdziłem, że jednak ani Mozilla, ani Galeon, tylko Opera. Wiem, że jest nieco mniej popularna, ale jak się ją nieco dopieści.. Poza tym Mozilla ma milion znanych błędów, popatrz na listy.
    Z wlasnych doswiadczen wiem, ze Opera generuje bledy przy wyswietlaniu stron zawierajacych JavaScript. Probowalem ja dopiescic na rozne sposoby, lecz niektore strony (miedzy innymi i moja w firmie - ale nie tylko) generuje bledy. Nie moze np. znalezc funkcji znajdujacej sie w skrypcie w osobnym pliku. Wszystkie inne - galeon, mozilla, netscape, ie -zadnych bledow nie wyrzucaja. Tak, ze tych bledow to Opera (mowie o wersji 7.xx) ma tez sporo, niektore (mowa o wspomnianym javascript) wrecz ja u mnie dyskwalifikuja :!: Uprzedzajac ewentualne zarzuty - obsluge javascript wlaczylem ...
    Co zas sie tyczy szybkosci, to przyznaje, ze Opera jest najszybsza przegladarka, z jaka mialem do czynienia...

  9. #8
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    43
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    214
    Reputacja
    2735
    lynx jest szybszy

  10. #9
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    Ale elinks i tak wszystkie przebija

  11. #10
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    -- CLOSED --
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Sama Plansza Po Instalacji
    By DAREK W. in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 10.03.2005, 21:44
  2. Gimp 2.0
    By pawelst81 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 43
    Ostatni post / autor: 13.10.2004, 18:28
  3. Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 27.03.2004, 22:41
  4. przy instalacji mandrake kopiuje tylko z jednego kompaktu
    By AnuBis in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 04.12.2003, 17:40

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •