Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Srodowisko graficzne

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Srodowisko graficzne

    mam WIELKI problem. zainstalowalem mandrake 9.2 i nie moge otworzyc srodowiska graficznego. wyswietla mi sie blad, a w tescie konfiguracji sr. graficznego wyskakuje mi cos takiego: Couldn`t open fonts "fixed" czy cos podobnego. co mam zrobic? plizzz o pomoc!

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    30
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    opisz dokladnie co pisze i jaki masz sprzet i co zrobiles przeciez inaczej nie mozna pomoc tak zgaduj zgadula..

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    zainstalowalem linuxa. po instalce reset kompa, uruchomilem go, zalogowalem jako root, wpisalem startx, ekran mignal i wyswietlila mi sie strona z tekstem.pisalo tam tez: "could not init font path element unix/:-1, removing from list!". no to otworzylem drakconf, przeszedlem do ustawien sr. graficznego. i w tescie wyswietlilo mi sie: "Wystąpił błąd: could not open default font 'fixed'. probowalem tez startowac linuxa ze sr. graficznego. wtedy ekran migal mi kilkanascie razy a potem otwieral sie tryb tekstowy. sprzet: celeron 400, 32 mb ram, karta graficzna sis 6326.

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    naprawde serdecznie prosze o pomoc. jestem zupelnie poczatkujacy. dopiero zaczynam swoja przygode z linuxem. PLIZZZ!

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    30
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    ja nie wiem - tez od wczoraj mam mandarynke. zainstalowales sterowniki od karty?
    wydaje mi sie, ze to problem z czcionkami ale co zrobic tego nie wiem.

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    nie instalowalem zadnych sterownikow do karty. ja jestem poczatkujacy i nawet nie wiem jak to zrobic. ale szukalem tych ster. na stronie sis i nie ma tam sterow na linuxa

  8. #7
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    30
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    a wykrywa twoja karte mandrake?
    jesli tak to sproboj przeinstalowac mandrake. Moze po prostu plik z czcionkami sie zle zainstalowal.

  9. #8
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Olsztyn
    Postów
    36
    Wątków
    8
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Wez normalne 3 kompakty (albo ten zestaw 5) MDK 9.2, odpal instalacje z CD i leć krok po kroku. W 99% system sam sobie poradzi, jeno mu nie przeszkadzaj. Jakbyś dalej miał jakieś tematy łap mnie na GG 5422806.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Srodowisko Graficzne - Problem Z Uruchomieniem
    By starplash18 in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 08.03.2005, 00:49
  2. X Serwer-logowanie Graficzne
    By enzo in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 28.11.2004, 18:01
  3. Kiedy Nowe Srodowisko Graficzne
    By Xavier in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 04.10.2004, 18:47
  4. Gdzie jest srodowisko graficzne?
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 18.06.2004, 09:43
  5. dobre srodowisko do nauki perla?
    By maharha in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 21.02.2004, 20:04

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •