Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: OpenOffice - pomocy...

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    OpenOffice - pomocy...

    Mam straszny problem. Gdy piszę dokument pod openoffice write to wszystko wygląda super, ale gdy przychodzi wydrukować to polskie literki są napisane jakby zupełnie inną czcionką. To praktycznie czyni openoffice bezużyteczny. Problem z polskimi literkami na drukarce nie występuje, gdy drukuję spod np. gedit, wtedy jest ok.
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    z wariatkowa
    Postów
    317
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Widziałem, że już ktoś miał taki problem na forum i nie było rozwiązania.
    A oto odpowiedź (znowu sam odpowiadam, hehe):
    Trzeba wywalic OpenOffice, który się zainstalował razem z linuxem, ściągnąć wersję UX, zainstalować (wymaga javy >= 1.4.1) a potem uruchomić "spadmin" z katalogu gdzie był zainstalowany i wyłączyć zamianę czcionek drukarki. Nie wiem, czy zwykły openoffice ma spadmin, czy nie bo nie mogłem go znaleść, a poza tym słyszałem, że ten UX jest lepszy...
    Pozdrowienia
    Slig (sikorski001@wp.pl)

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    13
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Witam,
    mnie to jednak dziwi takie zamiany - ponieważ zainstalowałem wersję komercyjną Mandrake PowerPacka 9.2. I w takiej wersji nie powinno być problemów.

    Spróbuje poszukać spadmina a jeśli go nie ma to na płytkach instalacyjnych.
    Pozdrawiam
    Paweł

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. OpenOffice 1.1.0
    By pajel in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 04.02.2004, 18:06
  2. openoffice i program narzędziwy
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 09.07.2003, 05:17

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •