Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: netscape i kde

  1. #1
    Dołączył
    Aug 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    26
    Wątków
    13
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    netscape i kde

    witam
    jak umieścić w pasku zadań netscape i go uruchomić.
    ja tylko mogę odpalić z konsoli ./net
    prawa są ok
    i mam problem z mozillą za każdym uruchomieniem muszę podać profil, dlaczego się tak dzieje.
    proszę o odpowiedź.
    dzięki
    Maciej początkujący Mandrakowiec

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Netscapea możesz uruchomić tworząć na pulpicie nowy skrót do programu, gdzie polecenie to:
    /usr/local/netscape/netscape (może być inne, zależy, gdzie go zainstalowałeś)
    Potem tylko przeciągasz tenże skrót na pasek "szybkiego uruchamiania"
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    38
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    mozesz tez go dodac do menu kde uzywajac stosownego narzedzia z "centrum sterowania mandrake" menudrak czy jakos tak
    AXP 3200+
    1024MB DDR
    ASRock K7S8X
    Radeon 9600 XT
    Barracuda 7200.7 80gb (malo )
    Lite-On DVD-RW & DVD
    System: Mandrake 10.0

  5. #4
    Dołączył
    Aug 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    26
    Wątków
    13
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    mam skrót na pilpicie prawa ok, jest ikonka, po kliknięciu widać klepsydrę przez kilka sec. i koniec wszystko znika, czy można zobaczyć co jest nie tak na konsoki?
    pomóżcie proszę.
    a co z mozillę dlaczego muszę zawsze wprowadzać profil, czy muszę nadać prawa do zapisu do katalogu usr?
    Maciej początkujący Mandrakowiec

  6. #5
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    To co masz w skrócie do programu na plupicie wpisz do konsoli i zobacz co się dzieje.
    A co do profilu to nie pamiętam jak w czystej Mozilli, ale w Firebirdzie jest na samym wierzchu opcja aby nie pytał się o to więcej. Poszukaj więc w opcjach (niesety nie mam akurat Mozilli na pokładzie więc ci nie powiem)
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  7. #6
    Dołączył
    Aug 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    26
    Wątków
    13
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    jak wydaję komendę ./netscape nic się nie dzieje
    program jest w moim katalogu
    jak to samo robię jako su root netscape uruchamia się.
    o co tu chodzi
    czy trzeba nadać uprawnienia użyttownikowi do jakiegoś katalogu
    Maciej początkujący Mandrakowiec

  8. #7
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Witam,
    Dolacze sie do tego tematu ...

    dlaczego wszystkie strony pod linuxem (uzywajac netscape'a) tak badziewnie wygladaja ? Czy istnieje mozliwosc uzycia czcionek ktore sa w windowsie aby byly one jakos lepiej wyswietlane ?

    pozdr,
    qaf/faq

  9. #8
    Dołączył
    Aug 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    26
    Wątków
    13
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    ja przeglądam pod mozillą są lepsze czcionki
    hej
    Maciej początkujący Mandrakowiec

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Instalka Netscape
    By naskaxp in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 06.02.2005, 19:02
  2. Radio Netscape
    By Kardamon in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 28.05.2004, 20:58
  3. Artykuł: Jak Netscape pokonał Microsoft?
    By Kris07 in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 10.05.2004, 17:06
  4. Problem z Netscape
    By Tomasz Małko in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 22.01.2004, 04:22
  5. Netscape
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 17.12.2003, 13:47

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •