Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: MDK 9.2, Mplayer i...

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    38
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    MDK 9.2, Mplayer i...

    Polske litery w napisach ) no wlasnie udalo mi sie wkoncu doprowadzic tego mandrejka do pozadku (dalem mu jeszcze jedna sznase) no i puszczam sobie film aby sie zrelaskowac a tu zamiast polskich liter jakies KRZAKI O_O jak temu zapobiec ... co trzeba zrobic aby yly polskie literki? ... help
    AXP 3200+
    1024MB DDR
    ASRock K7S8X
    Radeon 9600 XT
    Barracuda 7200.7 80gb (malo )
    Lite-On DVD-RW & DVD
    System: Mandrake 10.0

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    Dwie małe uwagi techniczne;

    1)Nie to forum

    2)Wystarczy poszukać. Było już wielokrotnie.
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Nie jestem na 100% pewien, ale trzeba pogmerac gdzies w linkach. Bym powiedzial gdzie dokladnie, ale wlasnie pracuje pod Win :twisted:

    Ogolnie chodzi o to by znalesc jak sie mplayer uruchamia, z tego co pamietam byly tam juz jakies parametry. Trzeba dodac -subcp WINDOWS-1250

    W vi /home/poul/.kde/share/applnk-mdk/Multimedia/Video/MPlayer.desktop
    Mam cos takiego:
    Kod:
    [Desktop Entry]
    
    Exec=/usr/bin/gmplayer -subcp WINDOWS-1250 -quiet -nofs %Us
    
    Icon=gmplayer.png
    
    SwallowExec=
    
    SwallowTitle=
    
    Terminal=false
    
    TerminalOptions=
    
    Type=Application
    
    X-KDE-SubstituteUID=false
    
    X-KDE-Username=
    Nie wiem czy pomoze, ale nie zaszkodzi sprawdzic :-)

    Aha jeszcze w vi /home/poul/.mplayer/gui.conf mam:
    Kod:
    sub_cp = "WINDOWS-1250"
    Jak sie do tego wklikac pod X nie pamietam. Jak mowie, dzialam aktualnie pod MS Windows a nie X Windows
    Mi dziala, wiec szansa ze i tobie zadziala





  5. #4
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    38
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    ok thx! dziala

    pzdr.
    AXP 3200+
    1024MB DDR
    ASRock K7S8X
    Radeon 9600 XT
    Barracuda 7200.7 80gb (malo )
    Lite-On DVD-RW & DVD
    System: Mandrake 10.0

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Wystarczy uzyc tych fontow i zapomniec o jakims tam konfigurowaniu
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

  7. #6
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Wystarczy uzyc tych fontow i zapomniec o jakims tam konfigurowaniu
    Ale po co gmerac z fontami jak wystarczy dodac jedna, dwie linijki w configu Przeciez z tymi fontami jest wiecej zabawy...





  8. #7
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Ale fonty i tak *musisz* miec, tylko wrzucasz te zamiast poprzednich, ewentualnie nadpisujesz stare (ja zawsze kompilowalem mplayera, wiec wrzucalem te po prostu).
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Mplayer Brak Trybu Graficznego
    By mefior in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 28.02.2005, 00:17
  2. Pilot Do Tv
    By bobo in forum Multimedia
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 10.02.2005, 00:42
  3. Suse 9.1 I Mplayer ;)
    By ..::Smelu::.. in forum Suse
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20.10.2004, 09:55
  4. Mplayer - problem z uruchomieniem
    By Wilu in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 20.07.2004, 11:33
  5. mplayer po raz n-ty...
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 29.04.2004, 00:28

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •