Hello Guest, if you are reading this it means you have not registered yet. Please take a second, Click here to register, and in a few simple steps you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Note that lewd or meaningless nicknames are prohibited (no numbers or letters at random) and please introduce yourself in the section for you to meet our community.
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Temat: Karta telewizyjna

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    38
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Karta telewizyjna

    odrazu na wstepie mowie ze uzywalem juz opcji "szukaj" ale nie znalazlem zadnych informacji ktore mogly by mi pomoc
    a wiec porblem tkwi w tym ze posiadam karte telewizyjna KWORLD z tunerem Philipsem costam bt878 i z radiem no i instaluje sobie programik tvtime odpalam.. i.. jedyne co zobaczylem to niebieski ekran z napsiem no signal... przetsaiwalem w opcjach programu na PAL i wogole i w szczegole ale nic nie dziala ;/ probowalem pozniej w centrum sterowania mandrake zmienic numer karty i tunera .. wedlug pliku CARDLIST sprawdzilem kazdy numerek po kolei i zaden nie dziala ;/
    co jest z ta moja karta dlaczego to neichce dzialac

    ps.kabelki tez sprawdzalem wszystko jest dobrze podlaczone i kabelek jak podlacze do tv to normlanie dizal ale tutaj nieee (

    plz. HELP
    pzdr.
    AXP 3200+
    1024MB DDR
    ASRock K7S8X
    Radeon 9600 XT
    Barracuda 7200.7 80gb (malo )
    Lite-On DVD-RW & DVD
    System: Mandrake 10.0

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    [...]z tunerem philipsem costam [...]

    rotfl...

    Zdaje mi sie, ze kword nie jest na bt878, ale jezeli jest to sprawdz, czy masz zaladowany modul (ldmod), jak nie masz to zaladuj, z odpowiednim numerkiem karty.
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    38
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    [...]z tunerem philipsem costam [...]

    rotfl...

    Zdaje mi sie, ze kword nie jest na bt878, ale jezeli jest to sprawdz, czy masz zaladowany modul (ldmod), jak nie masz to zaladuj, z odpowiednim numerkiem karty.

    a tak glupio sie zapytam... a gdzie to to powinno byc? :roll: 8) :twisted:
    AXP 3200+
    1024MB DDR
    ASRock K7S8X
    Radeon 9600 XT
    Barracuda 7200.7 80gb (malo )
    Lite-On DVD-RW & DVD
    System: Mandrake 10.0

  5. #4
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Na opakowaniu?
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    38
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    nie mam opakowania od karty byla razem z kompem ale mi chodzi gdzie powninienem ten modul zalatadowac i gdzie mozna sprawdzic czy jest zaladownay...
    AXP 3200+
    1024MB DDR
    ASRock K7S8X
    Radeon 9600 XT
    Barracuda 7200.7 80gb (malo )
    Lite-On DVD-RW & DVD
    System: Mandrake 10.0

  7. #6
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    W konsoli, sprawdzasz lsmodem, jak pisalem, a ladujesz poleceniem modprobe.
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

  8. #7
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    38
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    no wlaczylem i nadal lipa nadal niebieski ekran z napisem no signal...
    AXP 3200+
    1024MB DDR
    ASRock K7S8X
    Radeon 9600 XT
    Barracuda 7200.7 80gb (malo )
    Lite-On DVD-RW & DVD
    System: Mandrake 10.0

  9. #8
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Napisz dokladnie co wposales, co dostales itp.

    Btw. szukales czestotliwosci? Czy wlaczyles, zobaczyles niebieski i zapytales?
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

  10. #9
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    38
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    zobaczylem niebieski ekran z napisem no signal ustawilem na pal-n (probowalem roznych) i dalem aby przeszukal czestotliwosci w celu znalezienie kanalow... a pod konsolka wpiaslem modprobe * aby uruchomic wszystkie czy jakos tak )
    AXP 3200+
    1024MB DDR
    ASRock K7S8X
    Radeon 9600 XT
    Barracuda 7200.7 80gb (malo )
    Lite-On DVD-RW & DVD
    System: Mandrake 10.0

  11. #10
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Tarnów
    Postów
    205
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    No ale po co?...

    Wez lsmodem sprawdz, czy jest modul juz zaladowany, dopiero jak nie ma to zrob modprobe nazwa-twojego modulu z numerem karty, ale to juz wiesz...
    <img src='http://www.proftpd.de/forum2/images/smiles/icon_rtfm.gif' border='0' alt='user posted image'>
    Powered by FreeBSD 5.2-RC2

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Zewnętrzna Karta Telewizyjna Usb 2.0
    By Krzysztofone in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 27.02.2005, 20:52
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 18.07.2004, 22:02
  3. Karta Telewizyjna Kworld z chipset, SAA 7134
    By szczypior in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 14.07.2004, 04:23

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •