![]() |
|
|
Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake. Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu! Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami. |
|
|
|||||||
| FAQ | Sklep | Galeria | HCL | Downloads | Słowa kluczowe |
| Home | Zarejestruj się | Użytkownicy | Irc (W tym oknie) | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
| Instalacja Mandrake i Mandriva Wszystkie sprawy zwiazane z instalacja Linuksa Mandrake i Mandriva |
| Słowa kluczowe: aktualizacja, hal, systemu |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|
||||
|
||||
|
Aktualizacja Systemu i HAL
Dzis rano stwierdziłem że nadszedł czas na aktualizację Mandrivki. Wpisałem kilka komened i to co mi się ukazało. Niby nic ale... miałem traumatyczne przeźycia z Hal'em i teraz moje pytanie czy to aktualizować czy dać sobie spokój. Czytałem trochę , że to nie jest zalecane (wiem napewno że nie należy go odinstalować bo nic póxniej się nie da naprawić raz tak zrobiłem i reinstalak)ale czy to prawda?
Kod:
|
|
|
|||
|
|||
|
Odp: Aktualizacja Systemu i HAL
Witam.
Tak ogólnie to nie bardzo rozumiem dlaczego update miałby być nie zalecany? Zwłaszcza jeśli ciągle poruszamy się w obrębie wersji stabilnej. Któż go nie zalecał jeśli można wiedzieć? ![]() A co do tego konkretnego przypadku u mnie po upgradzie hala do nowej wersji wreszcie dziala automagicznie czytnik kart w laptopie, co mnie bardzo cieszy ![]() Ja bym się na Twoim miejscu nie zastanawiał...
|
||||
|
||||
|
Mój dylemat spowodowany był wcześniejszym problemem z HAL'em (młody, głupi niedoświadczony byłem) i gdy szukałem rozwiązanie problemu natknąłem się na opinie że aktualizacje HAL'a nie koniecznie jest dobra
![]() Z tego co piszesz masz racje jak to wersja stabilna to czemu nie. Jutro puszcze update'a i zobaczymy co się stanie ![]() Dzięki za naprostowanie mojego rozumowania ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Nigdy przy update systemu hal mi nie zaszkodził. A prawie co drugą aktualizację i on się aktualizuje.
|
|||
|
|||
|
Cytat:
Teraz na mdv 2007 zrobiłem update hal'a i wszystko OK. Chyba naprawili buga.