![]() |
|
|
Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake. Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu! Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami. |
|
|
|||||||
| FAQ | Sklep | Galeria | HCL | Downloads | Słowa kluczowe |
| Home | Zarejestruj się | Użytkownicy | Irc (W tym oknie) | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
| Oprogramowanie Oprogramowanie Linuksa |
| Słowa kluczowe: beryl, tematy, zainstalowac |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|
||||
|
||||
|
Odp: Beryl- Jak zainstalowac tematy?
Cytat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Co ty mnie tu z takim badziewiem
Kod:
Kod:
Idź tutaj i ściągnij: dkms-nvidia-9626-0.1plf2007.1.i586.rpm nvidia-9626-0.1plf2007.1.i586.rpm nvidia-devel-9626-0.1plf2007.1.i586.rpm Przejdź konquerorem do katalogu gdzie je ściągłeś, wciśnij klawisz F4 (otworzy ci się w tym katalogu konsola), zaloguj się na roota i wykonaj: Kod:
Jak wszystko będzie O.K. to dokonaj zmian w xorg.conf, restart i teraz już możesz włączać beryla. ------EDIT------ I jak zwykle Hagal był szybszy ![]()
... being a Linux user is sort of like living in a house inhabited by a large family of carpenters and architects. Every morning when you wake up, the house is a little different. Maybe there is a new turret, or some walls have moved. Or perhaps someone has temporarily removed the floor under your bed. Ostatnio edytowane przez redflow : 25-11-2006 o 17:18. |
|
|
||||
|
||||
|
Jest git Dziala
Wielkie dzieki, jestescie wielcy Jeszcze raz dzieki Ostatnio edytowane przez vnu007dl : 25-11-2006 o 18:19. |
|
|
||||
|
||||
|
Hej wiem ze mecze ale...... ajk dodac beryla do autostartu?
w katalogu domowym w .kde/autostart utowrzylem plik beryl-manager a w nim umiescilem wpisy: Kod:
Jednak to nie dziala i po ponownym zalogowaniu beryl sie nie wlącza :/ |
|
|
||||
|
||||
|
Nadałeś atrybut wykonywalności plikowi, który stworzyłeś w ~./kde/Autostart?
Czy w systrayu pokazuje się ikona beryl-managera (czerwony kryształ)? Jeśli się pokazuje to zobacz komunikaty konsoli, które wklejałeś wcześniej: Kod:
Wystarczy kliknąć na ikonę i wybrać opcję reload window manager. W nowszej wersji beryl-manager znowu włącza automatycznie ustawiony wcześniej manager okien i dekorator: Kod:
... being a Linux user is sort of like living in a house inhabited by a large family of carpenters and architects. Every morning when you wake up, the house is a little different. Maybe there is a new turret, or some walls have moved. Or perhaps someone has temporarily removed the floor under your bed. |
|
|
||||
|
||||
|
Hej
Wiecie co, wszytsko chodzilo i dzialalo, ale po restarecie juz IKSY nie wstaly, chcialem edytowac ten plik YORG, ale nie pamietalem jakie tam te zmiany dokonalem i nie umialem przywrócic go do poprzedniej postaci a kopi nie zrobilem:/ Musialem przeinstalowac system ![]() Jednak nie moge zainstalowac teraz Beryla:/ Na stronie mieli chyba pad serwera ale niby juz jest........ tylko ze jak wpisze: Kod:
Kod:
Chcialem zapytac czy moze ktos ma paczki rpm Beryla pod mandrive? Sciagnąłem źródla z SVN.....ale kompilacja wyrzuca zaleznosci a zwlaszcza jakies bledy ze brakuje w tych plikach instalacyjnych jakis lini w kodzie czy cos takiego i troche nie chce mi sie za to zabierac:/ atym bardziej nie wiem jak obejśc te problemyOstatnio edytowane przez vnu007dl : 28-11-2006 o 21:59. |
|
|
||||
|
||||
|
Hej udalo mi się zainstalowac Beryla z innego źródła i działa.
Mam tylko problem z konfiguracją..... chodzi o to ze jak sie wejdzie w te ustawienia.... to co z tego ze niby znam angola skoro nie bardzo czaje te efekty, ostatnim razem jak sie tym bawilem to sie skonczylo tym ze mi juz nie chcialy startowac Xksy ![]() Chcialbym zapytac czy moglby ktos powiedziec gdzie jest opcja, która wyłacza nastepujące opcje: ten efekt przy minimalizowaniu i maksymalizowaniu okna do paska (taki jakgdyby wir) i drugi jak np klikam prawym na pulpit to pojawai sie menu kontekstowe i tak jakgdyby faluje i tez mnie to wkurza :/ prosze o jakąs sugestie.......... |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
ad. 1-zawsze włączaj tylko jedną opcję i patrz co z tego wychodzi, potestuj ad. 2- animations/choices/minimize effect...to magic lamp zmien sobie na inny ad. 3-animations/choices/create effect2/..dream..zmień sobie na inny |
|
|
|||
|
|||
|
Witam mam problem z Berylem. Używam Mandrivy 2007 zainstalowalem sobie Beryla mam ikonke w trayu ale mimo tego nie moge zmienic wyglądu pulpitu. Mam karte ATI i używam KDE. prosze o pomoc.
|
|
|
||||
|
||||
|
NIe chciałem pisać nowego topika tylko dołacze się do obecnego.
Mianowicie chciałbym zapytać o kilka ustawień Beryla. 1) Jak ustawić tapetę dla całej kostki? Wchodzę w ustawienia "pulpit->kostka-> tło i wybieram jakąs tapete, ale sie nie ustawia tylko tło jest szare. Dlaczego nie działa? 2) Jak ustawić tło w tej sześciennej kostce które jest na podstawach? Domyslnie jest tam ten duży czerwony diamend. Nie moge sie doszukać tej opcji. |