![]() |
|
|
Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake. Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu! Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami. |
|
|
|||||||
| FAQ | Sklep | Galeria | HCL | Downloads | Słowa kluczowe |
| Home | Zarejestruj się | Użytkownicy | Irc (W tym oknie) | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
| Siec Sprawy zwiazane z siecia |
| Słowa kluczowe: siec |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|
|||
|
|||
|
Siec+Udostepnianie łącza. Nie widzi karty sieciowe
Witam jestem swiezym uzytkownikiem Mandrivy. Mialem na poczatku kilka problemow np. dziala mi tylko KDE, gnome etc po zresetowaniu komputera nie dzialaly.
Wracajac do tematu na komputerze z polaczeniem do internetu mam Mandrive 2008 extreme 2.1 spring edition i uzywam KDE. Na drugim Windows'a XP na ktorym nie ma internetu. Kiedy uzywac MCC nie znajduje mi karty sieciowej... Probowalem juz wszystkiego, przekopalem tone stuffu w sieci i nic. Na windowsie smiga elegancko a na linuxie nie. Prosze o pomoc mam dosc Billa, Microsoftu i ******* windowsa. na 1 kompie z linuxem VIA COMPATIBILE Fast Ethernet Adapter (prawdopodobnie zintegrowana) na 2 kompie z win xp (zlo) Realtek RTL 8139 Family PCI F ifconfig Kod:
route Kod:
|
|
|
||||
|
||||
|
Odp: [Problem] Siec+Udostepnianie lacza. Nie widzi karty sieciowe
Nic nie rozumiem z tego co napisałeś.
Pokaż wyniki z MDV : Kod:
Kod:
Kod:
Ostatnio edytowane przez POL_ED : 01-09-2008 o 16:17. |
|
|
||||
|
||||
|
Odp: [Problem] Siec+Udostepnianie lacza. Nie widzi karty sieciowe
Czemu nie podałeś z win xp jakie masz ustawienia czyli wynik polecenia
ipconfig /all Dziwne trochę ip dałeś 168.... daj np na pierwszym Ip 192.168.0.1 Maska 255.255.255.0 Na drugin kompie (winxp) Ip 192.168.0.2 Maska 255.255.255.0 Bramka 192.168.0.1 i ewentualnie dnsy wklep
Ostatnio edytowane przez kiko80 : 01-09-2008 o 18:33. |
|
|
|||
|
|||
|
Odp: Siec+Udostepnianie łącza. Nie widzi karty sieciowe
Cytat:
http://www.mandrivalinux.eu/showthre...highlight=eth0 |
|
|
||||
|
||||
|
@ Frank,
Skąd wniosek, że problem podobny do wskazanego przez Ciebie ? Na razie czekamy na wynik zapytań.
|
|||
|
|||
|
Cytat:
http://www.mandrivalinux.eu/showthre...highlight=eth0 @hepson napisał Cytat:
Ostatnio edytowane przez Frank : 02-09-2008 o 15:26. |