![]() |
|
|
Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake. Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu! Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami. |
|
|
|||||||
| FAQ | Sklep | Galeria | HCL | Downloads | Słowa kluczowe |
| Home | Zarejestruj się | Użytkownicy | Irc (W tym oknie) | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
| Oprogramowanie Oprogramowanie Linuksa |
| Słowa kluczowe: diagnostyczny, polecacie, program |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|
||||
|
||||
|
Odp: Jaki polecacie program diagnostyczny?
Po zainstalowaniu lm_sensors musisz jako root wklepać sensors-detect i tam odpowiadasz YES.
Aby uruchomić Infosistema musisz mieć zainstalowaniu kommandera paczka się nazywa kdewebdev-kommander po zainstalowaniu prawy myszy na Info-Sistema.kmdr Otwórz w kommander uruchamianie.
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Co do procedury z lm_sensors: zrobiłem już to oczywiście wcześniej, czyli sprawdziłem czy mam zainstalowane lm_sensors (mam) jako root wydałem Kod:
wszędzie YES, a następnie żeby nie resetować systemu wydałem Kod:
sensors wypluwa: Kod:
Tak więc to chyba czyta temperaturę procka. Problem polega jednak na tym, że w PerlMon nie odczytuje..nie wiem z jakich odczytów zatem ten program korzysta. Przeczytałem cały wątek na tamtym forum i chyba tylko z lm_sensors jeśli idzie o procka. Co do info-sistema: dzieki, zainstalowałem paczki, które polecałeś, ale klikając prawym na pliku Info-sistema.kmdr nie wiem gdzie znaleśc ten program. Jaka jest nazwa wywoławcza tego kommandera? |
|
|
||||
|
||||
|
Prawy myszy na Info-Sistema.kmdr Otwórz w i wybierz kommander uruchamianie.
Musisz podać kodu z PerlMon bo widocznie coś w nim nie halo odnośnie temp.
|
||||
|
||||
|
DRACO namawia na Info-Sistema
W dziale Downloads Dodam jeszcze program SystemInfo umożliwiający szybkie wyświetlenie informacji o systemie i sprzęcie. SystemInfo Cytat:
Ostatnio edytowane przez POL_ED : 23-03-2008 o 20:10. |
|
|
||||
|
||||
|
Witam,
Odswieżam temat. Potrzebuje sprawdzić czy moja nagrywarka DVD jest walnięta, tzn. czy na pewno nie nagrywa płyt CD (nie moge zadnej wypalić, zawsze błąd wodima). Szukam i szukam, i żadnego programu diagnostycznego nie mogę znaleźć. Skompilowłem sobie cdstatus, ale z tego co widzę, to można nim co najwyżej diagnozować odczyt, a ja potrzebuje czegoś do sprawdzenia zapisu... MAm zainstalowany QpxTool w wersji 0.6.1 i niestety nie widze nigdzie opcji testu zapisu. W ogóle wiele checkboxów mam nieaktywnych... Na tym screenie pochądzącym ze stronki projektu jest jakis write test.. ![]() Gdy włożę płytę dvd do napędu to podświetla mi się tylko opcja testu PIE(sum8) oraz read transfer. Jednak wykonanie testu PIE kończy się wywaleniem programu z kominukatem konsoli: Kod:
Ostatnio edytowane przez grzempek : 28-01-2010 o 10:16. |