Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake  

Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake.

Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu!

Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami.

Wróć   Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake > Pomoc > Oprogramowanie
Google
FAQSklepGaleriaHCLDownloadsSłowa kluczowe
Home Zarejestruj się Użytkownicy Irc (W tym oknie) Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane
Oprogramowanie Oprogramowanie Linuksa

Słowa kluczowe:

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Stary 29-11-2007
DRACO_WAHATEVER's Avatar
DRACO_WAHATEVER DRACO_WAHATEVER is offline
"Jego Upierdliwość"

Miasto: Szczecin
Siła Reputacji: 238
Reputacja: 3344 DRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecie
Dystrybucja: Mandriva 2010 One
Odp: urpmi niedziała [?]

baza urpmi moze byc tez zablokowana w momencie gdy narzedzie "Mandriva Online" sprawdza czy sa aktualizacje w danym momencie
Stary 30-11-2007
przemo91r przemo91r is offline
Boy Hotelowy

Siła Reputacji: 0
Reputacja: 1 przemo91r nie ma jeszcze wyrobionej opinii u innych
Dystrybucja: Mandriva extreme 2.1

Kod:
urpmi.addmedia Contrib ftp://ftp.tuniv.szczecin.pl/pub/Linux/mandrakelinux/official/2007.1/i586/media/contrib/release with ./synthesis.hdlist.cz
wstawiasz w konsole i gotowe przynajmniej i mnie działało ale mam problem z operą wyskakuje mi brak pakietu o nazwie opera ahh jak zle być początkumącym więc prosze o pomoc
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-11-2007
POL_ED's Avatar
POL_ED POL_ED is offline
Zbanowany admin

Miasto: Tigerland
Siła Reputacji: 992
Reputacja: 14401 POL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojecie
Dystrybucja: MDV2010.1-32,Debian Lenny, 64studio

Opera jest plf
opera-9.24-1plf2008.0.i586.rpm

Masz problem z ustawieniem nośników dla urpmi ?
Użyj skryptu get_urpmi_4.sh

O opera już jest na forum.

Zobacz

Jabber : pol_ed Muzyka na wieczorową porę

Ostatnio edytowane przez POL_ED : 30-11-2007 o 21:31.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-04-2009
webcat's Avatar
webcat webcat is offline
Sprzedawca Żywopłotów

Miasto: Puławy / Kraków
Siła Reputacji: 72
Reputacja: 1027 webcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumny
Dystrybucja: MDV2011 Cooker x64

Wiem ze temat już trochę stary, ale ja mam podobny problem
Niedawno próbowałem polepszyć moją mandrive, wiec zrobiłem następujące czynności:
konfiguracje komputera -> konfiguracje nośników... -> i tutaj wszystko usunąłem.
potem wszedłem na stronę: http://easyurpmi.zarb.org/?language=pl
tam ustawiłem:
wersja: cooker
a następnie dodałem nośniki OFICJALNE ( wszystko poszło dobrze )
ko lejnie dodałem nośniki PLF ( tu niestety pojawił się problem )
niestety nie przypominam sobie teraz dokładnie jaki to był problem, wiem tyle że nie ukończyło się poprawne dodawanie nośników PLF, dodam że próbowałem kilka razy.
Następnie wszedłem do " Instalacja i usuwanie oprogramowania " tam usunąłem stare jadra ponieważ trochę już ich tam się narobiło, oczywiście zostawiłem największe( najnowsze ) jądro. po tej operacji wyłączyłem wszystko.
coś nie chciało mi działać więc wylogowałem się ale nie mogłem ponownie się zalogować ponieważ pojawiał się błąd krytyczny. Więc postanowiłem zrestartować komputer, pojawił się w tedy czarny ekran i nic... ... ... czekałem bardzo długo i dalej nic, więc bardzo nie ładnie go ręcznie wyłączyłem. po ponownym włączeniu dało się już zalogować, ale nie mogę teraz wejść do konfiguracji komputera, ani oczywiście do instalacja i usuwanie oprogramowania nie działa także urpmi w konsoli, nie mogę nic zrobić.

Proszę bardzo o pomoc, oraz oczywiście z góry dziękuję.
Stary 22-04-2009
DRACO_WAHATEVER's Avatar
"Jego Upierdliwość"

Reputacja: 3344 DRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecieDRACO_WAHATEVER przerasta wszelkie pojecie

Kliknij na "stary interfejs" i recznie dodaj pojedyncze serwery repo. Zadziała
Stary 22-04-2009
POL_ED's Avatar
POL_ED POL_ED is offline
Zbanowany admin

Miasto: Tigerland
Siła Reputacji: 992
Reputacja: 14401 POL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojecie
Dystrybucja: MDV2010.1-32,Debian Lenny, 64studio

Małe szanse na przejście z MDV2009 na MDV2009.1 przez aktualizację systemu.

Jabber : pol_ed Muzyka na wieczorową porę
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-04-2009
webcat's Avatar
webcat webcat is offline
Sprzedawca Żywopłotów

Miasto: Puławy / Kraków
Siła Reputacji: 72
Reputacja: 1027 webcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumnywebcat może być z siebie dumny
Dystrybucja: MDV2011 Cooker x64

W tej chwili nie mam możliwości już nic za bardzo zrobić, co najmniej przy moich umiejętnościach, ponieważ na stronie podanej prze zemnie obojętnie jak bym ustawił, to tylko ściąga ale już nie aktualizuje nic Tam na stronie jest podane, jak z konsoli to zrobić, no i oficjalne bez problemu idą, ale PLF nie chce, znów pojawia się błąd

Ostatnio edytowane przez vorlog : 22-04-2009 o 18:55.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22-04-2009
DRACO_WAHATEVER's Avatar
"Jego Upierdliwość"

Ja bym poczekał ..za 6 dni premiera Mandrivy 2009 spring.
Stary 23-04-2009
Frank Frank is offline
Sprzedawca Żywopłotów

Miasto: Katowice
Siła Reputacji: 41
Reputacja: 467 Frank świeci przykłademFrank świeci przykłademFrank świeci przykłademFrank świeci przykłademFrank świeci przykładem
Wyślij wiadomość przez ICQ do Frank
Dystrybucja: Mandriva 2008.1

Cytat:
Napisał webcat
.....no i oficjalne bez problemu idą, ale PLF nie chce, znów pojawia się błąd
Drugi raz piszesz o błędzie. Napisz wreszcie jaki to błąd.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-04-2009
mr_x's Avatar
mr_x mr_x is offline
Moderator

Miasto: Suwałki/Białystok
Siła Reputacji: 448
Reputacja: 6542 mr_x przerasta wszelkie pojeciemr_x przerasta wszelkie pojeciemr_x przerasta wszelkie pojeciemr_x przerasta wszelkie pojeciemr_x przerasta wszelkie pojeciemr_x przerasta wszelkie pojeciemr_x przerasta wszelkie pojeciemr_x przerasta wszelkie pojeciemr_x przerasta wszelkie pojeciemr_x przerasta wszelkie pojeciemr_x przerasta wszelkie pojecie
Dystrybucja: Debian GNU/Linux Squeeze (x86_64)
Odp: urpmi nie działa [?]

Spróbuj innych serwerów PLF. Sam pamiętam, że niektóre sprawiały kłopoty (jak jeszcze używałem Mandrivy).
Linux Registered User #452500
Proszę o używanie przycisków reputacji
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake > Pomoc > Oprogramowanie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady Postowania