![]() |
|
|
Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake. Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu! Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami. |
|
|
|||||||
| FAQ | Sklep | Galeria | HCL | Downloads | Słowa kluczowe |
| Home | Zarejestruj się | Użytkownicy | Irc (W tym oknie) | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
| Oprogramowanie Oprogramowanie Linuksa |
| Słowa kluczowe: urpmi |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|
||||
|
||||
|
Odp: urpmi niedziała [?]
baza urpmi moze byc tez zablokowana w momencie gdy narzedzie "Mandriva Online" sprawdza czy sa aktualizacje w danym momencie
|
|||
|
|||
|
Kod:
|
|
|
||||
|
||||
|
Opera jest plf
opera-9.24-1plf2008.0.i586.rpm Masz problem z ustawieniem nośników dla urpmi ? Użyj skryptu get_urpmi_4.sh O opera już jest na forum. Zobacz
Ostatnio edytowane przez POL_ED : 30-11-2007 o 21:31. |
|
|
||||
|
||||
|
Wiem ze temat już trochę stary, ale ja mam podobny problem
![]() Niedawno próbowałem polepszyć moją mandrive, wiec zrobiłem następujące czynności: konfiguracje komputera -> konfiguracje nośników... -> i tutaj wszystko usunąłem. potem wszedłem na stronę: http://easyurpmi.zarb.org/?language=pl tam ustawiłem: wersja: cooker a następnie dodałem nośniki OFICJALNE ( wszystko poszło dobrze ) ko lejnie dodałem nośniki PLF ( tu niestety pojawił się problem ) niestety nie przypominam sobie teraz dokładnie jaki to był problem, wiem tyle że nie ukończyło się poprawne dodawanie nośników PLF, dodam że próbowałem kilka razy. Następnie wszedłem do " Instalacja i usuwanie oprogramowania " tam usunąłem stare jadra ponieważ trochę już ich tam się narobiło, oczywiście zostawiłem największe( najnowsze ) jądro. po tej operacji wyłączyłem wszystko. coś nie chciało mi działać więc wylogowałem się ale nie mogłem ponownie się zalogować ponieważ pojawiał się błąd krytyczny. Więc postanowiłem zrestartować komputer, pojawił się w tedy czarny ekran i nic... ... ... czekałem bardzo długo i dalej nic, więc bardzo nie ładnie go ręcznie wyłączyłem. po ponownym włączeniu dało się już zalogować, ale nie mogę teraz wejść do konfiguracji komputera, ani oczywiście do instalacja i usuwanie oprogramowania nie działa także urpmi w konsoli, nie mogę nic zrobić. Proszę bardzo o pomoc, oraz oczywiście z góry dziękuję.
|
||||
|
||||
|
Kliknij na "stary interfejs" i recznie dodaj pojedyncze serwery repo. Zadziała
|
||||
|
||||
|
Małe szanse na przejście z MDV2009 na MDV2009.1 przez aktualizację systemu.
|
||||
|
||||
|
W tej chwili nie mam możliwości już nic za bardzo zrobić, co najmniej przy moich umiejętnościach, ponieważ na stronie podanej prze zemnie obojętnie jak bym ustawił, to tylko ściąga ale już nie aktualizuje nic
Tam na stronie jest podane, jak z konsoli to zrobić, no i oficjalne bez problemu idą, ale PLF nie chce, znów pojawia się błąd ![]()
"Mieć wolny czas i każdą chwilę tego czasu oddać innym" Ostatnio edytowane przez vorlog : 22-04-2009 o 18:55. |
|
|
||||
|
||||
|
Ja bym poczekał ..za 6 dni premiera Mandrivy 2009 spring.
|
|||
|
|||
|
Cytat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Odp: urpmi nie działa [?]
Spróbuj innych serwerów PLF. Sam pamiętam, że niektóre sprawiały kłopoty (jak jeszcze używałem Mandrivy).
|