Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake  

Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake.

Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu!

Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami.

Wróć   Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake > Pomoc > Oprogramowanie
Google
FAQSklepGaleriaHCLDownloadsSłowa kluczowe
Home Zarejestruj się Użytkownicy Irc (W tym oknie) Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane
Oprogramowanie Oprogramowanie Linuksa

Słowa kluczowe:

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Stary 02-06-2008
spell's Avatar
spell spell is offline
death magnetic

Miasto: opolskie
Siła Reputacji: 20
Reputacja: 183 spell otacza świetlana auraspell otacza świetlana aura
Dystrybucja: Mandriva 2010.0 Free
K3b- nagrywa do 50%

Witam
Jak w temacie- obojętnie czy to audio, dvd z danymi, po dograniu 50 % płyta samoczynnie sie wysuwa, wsuwa z powrotem i nagrywa dalej. Oczywiście nie muszę chyba pisać, że wtedy nagrane jest w 50% i później czysto
Jakieś pomysły by temu zaradzić?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-06-2008
POL_ED's Avatar
POL_ED POL_ED is offline
Zbanowany admin

Miasto: Tigerland
Siła Reputacji: 992
Reputacja: 14401 POL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojecie
Dystrybucja: MDV2010.1-32,Debian Lenny, 64studio
Odp: K3b- nagrywa do 50%

Spróbuj uruchomić k3b z konsoli. Może coś poda jako komunikat błędu.

Jabber : pol_ed Muzyka na wieczorową porę
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-06-2008
spell's Avatar
spell spell is offline
death magnetic

Cytat:
Napisał POL_ED
Spróbuj uruchomić k3b z konsoli. Może coś poda jako komunikat błędu.
Z konsoli tak samo, błędów nie wyrzuca. Aktualizacja systemu była.

Ostatnio edytowane przez vorlog : 02-06-2008 o 20:14. Powód: Uszkodzony Shift...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-06-2008
vorlog's Avatar
vorlog vorlog is offline
Hiperadministrator(ka)

Miasto: Dąbrowa Tarnowska
Siła Reputacji: 601
Reputacja: 8722 vorlog przerasta wszelkie pojecievorlog przerasta wszelkie pojecievorlog przerasta wszelkie pojecievorlog przerasta wszelkie pojecievorlog przerasta wszelkie pojecievorlog przerasta wszelkie pojecievorlog przerasta wszelkie pojecievorlog przerasta wszelkie pojecievorlog przerasta wszelkie pojecievorlog przerasta wszelkie pojecievorlog przerasta wszelkie pojecie
Dystrybucja: Sidux 2010.1 Hypnos

Sprawdź, czy masz na tyle wolnego miejsca na /home, by katalog tymczasowy miał jak pomieścić pliki nagrywane.
Spróbuj odpalić k3b z konsoli, ale jako root- w ten sposób będziesz korzystał z katalogu temp roota.
V.
Stary 02-06-2008
vnu007dl's Avatar
vnu007dl vnu007dl is offline
Linux user

Miasto: Cyberspace
Siła Reputacji: 96
Reputacja: 1271 vnu007dl może być z siebie dumnyvnu007dl może być z siebie dumnyvnu007dl może być z siebie dumnyvnu007dl może być z siebie dumnyvnu007dl może być z siebie dumnyvnu007dl może być z siebie dumnyvnu007dl może być z siebie dumnyvnu007dl może być z siebie dumnyvnu007dl może być z siebie dumny
Dystrybucja: MDV 2010

Hej
Miałem o tym pisać, ale widze że ktoś ma podobny problem to się doczepię.
Mi K3B nagrywa ok, mam wersje 1.0.4 i KDE 3.5.9
Problem zaczyna się kiedy zaznaczę opcję "weryfikacja zapisanych danych" Mam wtedy podobnie jak pisze kolega powyżej. Płyta się nagrywa, następnie się powinna wysunąć i automatycznie ponownie wsunąć w celu dokonania weryfikacji.Niestety u mnie to wygląda tak że płyta się nagrywa, wysuwa........i tyle latały motyle, koniec. nie wsuwa się i nie ma weryfikacji. Naszczęście pocieszam się tym że płyta jest nagrana chociaż nie jest przeprowadzany proces weryfikacji. Pamiętam że dawniej nie było z tym problemu i wszystko było ok, ale to chyba była jeszcze inna Mandriva i inna wersja K3b. Na razie nie mam nic do nagrania żeby odpalić z konsoli i zobaczyć co nie pas, ale ak będę miał to pokażę.

Wie może już ktoś teraz co może być nie tak?
aha, system jest zaktualizowany i miejsce na tmp w home mam (kilka GB)
Linux registered user #440406

Ostatnio edytowane przez vnu007dl : 02-06-2008 o 20:23.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-06-2008
spell's Avatar
spell spell is offline
death magnetic

Cytat:
Napisał vorlog
Sprawdź, czy masz na tyle wolnego miejsca na /home, by katalog tymczasowy miał jak pomieścić pliki nagrywane.
Spróbuj odpalić k3b z konsoli, ale jako root- w ten sposób będziesz korzystał z katalogu temp roota.
V.
/home to u mnie 19,5 GB.
Wydaje mi sie, że to wina nowszej wersji K3b! Chociaż nie koniecznie może to być prawdą, aczkolwiek owe problemy zaobserwowałem po aktualizacji (ostatniej) systemu.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-06-2008
POL_ED's Avatar
POL_ED POL_ED is offline
Zbanowany admin

Miasto: Tigerland
Siła Reputacji: 992
Reputacja: 14401 POL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojecie
Dystrybucja: MDV2010.1-32,Debian Lenny, 64studio

Usuń k3b. Zainstaluj starszą (poprzednią) wersję.

Sprawdź czy nie ma jakiejś wskazówki w
/home/$USER/.kde/share/apps/k3b/lastlog.log

Jabber : pol_ed Muzyka na wieczorową porę

Ostatnio edytowane przez POL_ED : 02-06-2008 o 21:37.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-06-2008
VooVoo's Avatar
VooVoo VooVoo is offline
Ban :(

Miasto: somewhere in ......... Europe ;)
Siła Reputacji: 200
Reputacja: 2783 VooVoo przerasta wszelkie pojecieVooVoo przerasta wszelkie pojecieVooVoo przerasta wszelkie pojecieVooVoo przerasta wszelkie pojecieVooVoo przerasta wszelkie pojecieVooVoo przerasta wszelkie pojecieVooVoo przerasta wszelkie pojecieVooVoo przerasta wszelkie pojecieVooVoo przerasta wszelkie pojecieVooVoo przerasta wszelkie pojecieVooVoo przerasta wszelkie pojecie
Dystrybucja: debian 5.0.1 kde 3.5.10

Usunięcie k3b i zainstalowanie starszej wersji (a raczej próbę instalacji) trenowałem i nic nie dało. Próbowałem zainstalować k3b z paczki z mdv2006 (ostatnia dobra wersja k3b), ale strasznie sie szarpał o zależności i w końcowym efekcie nic się nie zainstalowało. Może dlatego, że przez lenistwo próbowałem wgrać gotową paczkę

Cytat:
"Co, u diabła, mieliście na myśli, wy sku?wysynu, mówiąc, że nie możemy was ukarać?" - odczytał ze swego protokołu kapral, który umiał stenografować" - §22-Joseph Heller
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-06-2008
dudik dudik is offline
Borsuk

Miasto: Sosnowiec
Siła Reputacji: 81
Reputacja: 1069 dudik może być z siebie dumnydudik może być z siebie dumnydudik może być z siebie dumnydudik może być z siebie dumnydudik może być z siebie dumnydudik może być z siebie dumnydudik może być z siebie dumnydudik może być z siebie dumny
Dystrybucja: mandriva 2008.1

Cytat:
Napisał VooVoo
Usunięcie k3b i zainstalowanie starszej wersji (a raczej próbę instalacji) trenowałem i nic nie dało. Próbowałem zainstalować k3b z paczki z mdv2006 (ostatnia dobra wersja k3b), ale strasznie sie szarpał o zależności i w końcowym efekcie nic się nie zainstalowało. Może dlatego, że przez lenistwo próbowałem wgrać gotową paczkę

Właśnie poradziłem sobie tak:
1. Odinstalowałem k3b i libk3b3
2. w /usr/lib symlink o nazwie liblber-2.3.so.0 i libldap-2.3.so.0 do odpowiednich bibliotek.
3. rpm -Uvh --nodeps k3b i libk3b3 w wersji 1.03.
4. Właśnie nagrałem płytkę dvd i skończyło weryfikację zapisu.

Ostatnio edytowane przez dudik : 03-06-2008 o 10:27. Powód: poprawka literówki
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-06-2008
kiko80's Avatar
kiko80 kiko80 is offline
Borsuk

Miasto: /mnt/podlasie
Siła Reputacji: 96
Reputacja: 1284 kiko80 może być z siebie dumnykiko80 może być z siebie dumnykiko80 może być z siebie dumnykiko80 może być z siebie dumnykiko80 może być z siebie dumnykiko80 może być z siebie dumnykiko80 może być z siebie dumnykiko80 może być z siebie dumnykiko80 może być z siebie dumny
Send a message via Skype™ to kiko80
Dystrybucja: MDV 2010.1 x86_64

A próbowałeś zainstalować najnowszy k3b 1.0.5

Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake > Pomoc > Oprogramowanie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady Postowania