![]() |
|
|
Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake. Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu! Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami. |
|
|
|||||||
| FAQ | Sklep | Galeria | HCL | Downloads | Słowa kluczowe |
| Home | Zarejestruj się | Użytkownicy | Irc (W tym oknie) | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
| Oprogramowanie Oprogramowanie Linuksa |
| Słowa kluczowe: k3b |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|
||||
|
||||
|
K3b- nagrywa do 50%
Witam
Jak w temacie- obojętnie czy to audio, dvd z danymi, po dograniu 50 % płyta samoczynnie sie wysuwa, wsuwa z powrotem i nagrywa dalej. Oczywiście nie muszę chyba pisać, że wtedy nagrane jest w 50% i później czysto Jakieś pomysły by temu zaradzić? |
|
|
||||
|
||||
|
Odp: K3b- nagrywa do 50%
Spróbuj uruchomić k3b z konsoli. Może coś poda jako komunikat błędu.
|
||||
|
||||
|
Cytat:
http://world4.knightfight.wp.pl/?ac=...32402&ref=link http://r7.bloodwars.interia.pl/r.php?r=80111 Ostatnio edytowane przez vorlog : 02-06-2008 o 20:14. Powód: Uszkodzony Shift... |
|
|
||||
|
||||
|
Sprawdź, czy masz na tyle wolnego miejsca na /home, by katalog tymczasowy miał jak pomieścić pliki nagrywane.
Spróbuj odpalić k3b z konsoli, ale jako root- w ten sposób będziesz korzystał z katalogu temp roota. V. |
|
|
||||
|
||||
|
Hej
Miałem o tym pisać, ale widze że ktoś ma podobny problem to się doczepię. Mi K3B nagrywa ok, mam wersje 1.0.4 i KDE 3.5.9 Problem zaczyna się kiedy zaznaczę opcję "weryfikacja zapisanych danych" Mam wtedy podobnie jak pisze kolega powyżej. Płyta się nagrywa, następnie się powinna wysunąć i automatycznie ponownie wsunąć w celu dokonania weryfikacji.Niestety u mnie to wygląda tak że płyta się nagrywa, wysuwa........i tyle latały motyle, koniec. nie wsuwa się i nie ma weryfikacji. Naszczęście pocieszam się tym że płyta jest nagrana chociaż nie jest przeprowadzany proces weryfikacji. Pamiętam że dawniej nie było z tym problemu i wszystko było ok, ale to chyba była jeszcze inna Mandriva i inna wersja K3b. Na razie nie mam nic do nagrania żeby odpalić z konsoli i zobaczyć co nie pas, ale ak będę miał to pokażę. Wie może już ktoś teraz co może być nie tak? *************** aha, system jest zaktualizowany i miejsce na tmp w home mam (kilka GB) Ostatnio edytowane przez vnu007dl : 02-06-2008 o 20:23. |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Wydaje mi sie, że to wina nowszej wersji K3b! Chociaż nie koniecznie może to być prawdą, aczkolwiek owe problemy zaobserwowałem po aktualizacji (ostatniej) systemu. |
|
|
||||
|
||||
|
Usuń k3b. Zainstaluj starszą (poprzednią) wersję.
Sprawdź czy nie ma jakiejś wskazówki w /home/$USER/.kde/share/apps/k3b/lastlog.log
Ostatnio edytowane przez POL_ED : 02-06-2008 o 21:37. |
|
|
||||
|
||||
|
Usunięcie k3b i zainstalowanie starszej wersji (a raczej próbę instalacji) trenowałem i nic nie dało. Próbowałem zainstalować k3b z paczki z mdv2006 (ostatnia dobra wersja k3b), ale strasznie sie szarpał o zależności i w końcowym efekcie nic się nie zainstalowało. Może dlatego, że przez lenistwo próbowałem wgrać gotową paczkę
|
|||
|
|||
|
Cytat:
Właśnie poradziłem sobie tak: 1. Odinstalowałem k3b i libk3b3 2. w /usr/lib symlink o nazwie liblber-2.3.so.0 i libldap-2.3.so.0 do odpowiednich bibliotek. 3. rpm -Uvh --nodeps k3b i libk3b3 w wersji 1.03. 4. Właśnie nagrałem płytkę dvd i skończyło weryfikację zapisu.
-- Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez dudik : 03-06-2008 o 10:27. Powód: poprawka literówki |
|
|
||||
|
||||
|
A próbowałeś zainstalować najnowszy k3b 1.0.5