![]() |
|
|
Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake. Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu! Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami. |
|
|
|||||||
| FAQ | Sklep | Galeria | HCL | Downloads | Słowa kluczowe |
| Home | Zarejestruj się | Użytkownicy | Irc (W tym oknie) | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
| Oprogramowanie Oprogramowanie Linuksa |
| Słowa kluczowe: dvdrwformat, k3b |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|
||||
|
||||
|
K3b błąd
Podczas startu pokazuje brak dvd+rw+format, zainstaluj dvd+rw-tools, oczywiście wszystko mam i na swoim miejscu, to wersja KDE 4.2 Beta2 2009, edytowałem pliki konfiguracyjne w ./kde4 i nic. Nie widzi i koniec, działa jedynie z CD, napęd wykrywa poprawnie, kernel 2.6.28 .....Jan
|
||||
|
||||
|
Odp: K3b błąd
A próbowałeś odpalić z konsoli może coś więcej wypluje.
|
||||
|
||||
|
Przeczekaj świąteczną zawieruchę i w połowie stycznia zrób pełną aktualizację.
Ja też mam pewne problemy, choćby z montowaniem płyt. Taki okres paskudny z punktu widzenia usera cookera. ![]()
Ostatnio edytowane przez vorlog : 27-12-2008 o 13:47. |
|
|
||||
|
||||
|
Cooker ma pewne braki ale też sporo zalet. Właśnie wymieniłem monitor na nowy panorama. Pamiętam czasy że jakikolwiek miałeś monitor to zawsze było 1024x768, teraz sobie wybieram nawet 2000, co ciekawe nie ma go jeszcze na liście, dałem na PnP
i teraz go rozpoznał. I na panoramie mam kształty nie zniekształcone formatem 3/4. Co jeszcze, kompozer ale to chyba wszyscy maja problemy. Oczywiście mam ten system do testowania, a do pracy stały system na osobnej partycji. Jeśli ktoś wyczyta coś z tego co konsola wypluła będę bardzo wdzięczny. Na końcu właśnie pokazuje się to okno z bugiem .....Jan Cytat:
|
||||
|
||||
|
Na początku wypluło to
Kod:
Luknij nerolinux może ono będzie trybić.
|
||||
|
||||
|
To jest K3b dla KDE4,2 a ja mam wersję stabilną XFce4 i tam mam xfburn oraz k3b dla KDE3,5,10 i wszystko śmiga, poczekam na poprawki, ale dzięki może coś się naprawi, będę szukał ....Jan
|
||||
|
||||
|
Google mówi, cobyś zapostował buga na bugzilli MDV. Nigdzie nie widać rozwiązania.
RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU Linux Registered User #440416 Mój blog Wolna Kultura - O wolności w zinformatyzowanym świecie |