![]() |
|
|
Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake. Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu! Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami. |
|
|
|||||||
| FAQ | Sklep | Galeria | HCL | Downloads | Słowa kluczowe |
| Home | Zarejestruj się | Użytkownicy | Irc (W tym oknie) | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
| Oprogramowanie Oprogramowanie Linuksa |
| Słowa kluczowe: aktualizacje, noniki, urpmi |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|
|||
|
|||
|
Witam wszystkich.
No to tak od początku zacznę. Mandrive mam tak od kilku dni. Kiedy już to co chciałem mniej więcej na modziłem namieszałem i system sobie skonfigurowałem. Problem polega na tym że nie mogę dodać żadnych nośników (mirrorów). Kiedy wchodzę w nośniki aktualizacji klikam dodaj potem połącz z stroną czy tam serwisem mandriva i w tedy program sobie wisi i nie ciągnie żadnych adresów. Próbowałem też ręcznie dodawać mirrory przez konsole, ale w ten sposób tez nic nie daje. Porostu staje na poleceniu i puki nie przerwę to nic nie robi. Więc jakbyście mogli to poradźcie co zrobić z tym fantem aby to chodziło? Dobra mała poprawka teraz w dodawaniu nośników po dłuższej chwili wyskoczył mi błąd. Nie można pobrać jakiegoś tam pliki cz czy jakoś tak. To chyba serwer siedzi u nich, ale w takim razie co mam zrobić aby dodać jakieś nowe repozytoria? Ostatnio edytowane przez maly_wariat : 18-04-2009 o 14:00. |
|
|
||||
|
||||
|
Odp: Problem z urpmi
easyurpmi.zarb.org
Dokładne komunikaty błędów proszę. ![]()
RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU Linux Registered User #440416 Mój blog Wolna Kultura - O wolności w zinformatyzowanym świecie |
|
|
|||
|
|||
|
Komunikat błędu w Konfiguracji nośników
Cytat:
zaraz dodam wynik z konsoli. Po próbie dodania esyurpmi. Bo jak na razie stoi. Ostatnio edytowane przez maly_wariat : 18-04-2009 o 14:59. |
|
|
||||
|
||||
|
A jak dodajesz z konsoli, jakie są błędy?
|
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Usuń wpierw wszystkie nośniki , a później dodaj automatycznie (np przez ff) ze strony którą podali koledzy powyżej.
|
|||
|
|||
|
usunąłem wszystkie nośniki, (płyty też). Lecz problem wciąż pozostaje. Nośniki nie chcą się dodawać. Komunikaty błędów. Takie same jak podałem wyżej.
|
|
|
||||
|
||||
|
Wybierz ręcznie inne źródło.
|
|||
|
|||
|
Dobra nie wiem czy mówiłem ale jeśli chodzi o Linux -a jestem laikiem wiec nie za bardzo wiem jak mam to zrobić ręcznie (jeśli nie przez konsole).
|
|
|
||||
|
||||
|
Wygeneruje ci osobną komendę dla każdego nośnika . Możesz też wybrać serwer ręcznie. Kod:
Ostatnio edytowane przez DRACO_WAHATEVER : 19-04-2009 o 09:34. |