![]() |
|
|
Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake. Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu! Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami. |
|
|
|||||||
| FAQ | Sklep | Galeria | HCL | Downloads | Słowa kluczowe |
| Home | Zarejestruj się | Użytkownicy | Irc (W tym oknie) | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
| Siec Sprawy zwiazane z siecia |
| Słowa kluczowe: mandriva |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|
|||
|
|||
|
Intel Pro Wireless 5100 i Mandriva 2010
Witam. Otóż mam ową kartę Wi-Fi i problem wygląda następująco. Gdy próbuję skonfigurować kartę przez linuxa, pisze:
Kod:
A przy próbie użycia sterownika Windows: "Włóż nośnik o nazwie Mainmedia" A gdy kliknę Anuluj: "Instalacja Pakietów jest niemożliwa! (ndiswrapper)" Co do Linuxa to jestem zielony, system mam od dzisiaj. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
||||
|
||||
|
Odp: Intel Pro Wireless 5100 i Mandriva 2010
Cytat:
iwlwifi-5000-ucode-8.24.2.12-1mdv2010.0.noarch.rpm Jest np na serwerze ftp Widzę, że masz dostęp z MDV do internetu. Dodaj nośniki dla urpmi. Kod:
Kod:
Ostatnio edytowane przez POL_ED : 07-11-2009 o 21:50. |
|
|
|||
|
|||
|
Dzięki wielkie
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Mógłby ktoś dać link do tego pliku jeszcze raz? FTP już wygasło, a dokładniej potrzebuję stery do modelu Intel WiFi 5100
Z góry dzięki. |
|
|
||||
|
||||
|
Serwer ftp wygasł?
Nawet wersja pliku nadal ta sama. iwlwifi-5000-ucode-8.24.2.12-1mdv2010.0.noarch.rpm iwlwifi-5150-ucode-8.24.2.2-1mdv2010.0.noarch.rpm
Ostatnio edytowane przez POL_ED : 14-06-2010 o 18:49. |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Dokładnie mnie nie działa, może to odosobniony przypadek, może blok dostawcy. Nie wiem po prostu mnie nie działa ten ftp. |
|
|
||||
|
||||
|
Jaki komunikat masz w przeglądarce przy wywołaniu adresu LINK?
Inny serwer ftp też nie działa u Ciebie? Np LINK
Ostatnio edytowane przez POL_ED : 14-06-2010 o 21:05. |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Mniejsza z tym kolega mi pobrał, i po włączeniu mandrivy i wpisaniu tych poleceń w terminalu wywaliło, iż to nieznane polecenie w takim razie gdzie to wpisać? Poza tym nawet internet nie działa przez kabel ethernet, co na ubuntu nie miało miejsca, bo tam z kopa od razu śmigało wszystko. No cóż czekam na odpowiedź. |
|
|
||||
|
||||
|
Kryształowa kula nic nie podpowiada jakie komendy wpisujesz.
|
||||
|
||||
|
Cytat:
To cienką masz tę kulę, bo wpisuję to co podałeś wyżej. Ja dopiero dziś spotykam się z mandrivą i jestem mile zaskoczony, tyle, że ten internet mi nie działa. Powiedz mi jak krok po kroku sprawić, by Mandriva dołączyła do globalnej sieci komputerowej poprzez bezprzewodową sieć WiFi. Do pomocy podam komunikat przy konfiguracji sieci: Cytat:
Oraz dokładna nazwa karty: Cytat:
|