![]() |
|
|
Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake. Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu! Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami. |
|
|
|||||||
| FAQ | Sklep | Galeria | HCL | Downloads | Słowa kluczowe |
| Home | Zarejestruj się | Użytkownicy | Irc (W tym oknie) | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
| Słowa kluczowe: dvd, nagrywanie |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|
|||
|
|||
|
Wypalanie płyt dvd
Witam serdecznie. Mandrive mam od tygodnia, więc proszę o wyrozumiałość. Nie mogę wypalić płyty z filmami. Mam k3b, kiedy chce wypalić płyty dvd video wyskakuje błąd krytyczny, mogę wypalić jedynie dysk z danymi, ale wtedy dvd nie odtwarza filmów. Ściągnęłam sobie manDVD, ale kiedy chce dodać video do projektu, pozwala mi dodać tylko pliki VoD, lub mpeg, a filmy są w avi i rmvb co zrobić?
|
|
|
||||
|
||||
|
Odp: Wypalanie płyt dvd
Filmy avi czy rmvb wypalamy jako płyty dvd z danymi
Możesz próbować je konwertować do mpeg a wtedy próbować wypalic dysk video.
Ostatnio edytowane przez vorlog : 16-11-2009 o 19:50. |
|
|
|||
|
|||
|
Jak wypaliłam dysk z danymi, to dvd mi nie odczytało, wyświetlił się napis "Nieobsługiwany format plików".
Ostatnio edytowane przez vorlog : 16-11-2009 o 19:50. |
|
|
||||
|
||||
|
Zainstaluj program DeVeDe
Kod:
Przygotowany obraz iso bez problemu wypalisz programem k3b na płytce DVD. Tak przygotowaną i wypaloną płytę DVD odtwarza każdy stacjonarny odtwarzacz DVD.
Ostatnio edytowane przez POL_ED : 16-11-2009 o 19:58. |
|
|
||||
|
||||
|
Pozwolę się zapytać: czy odtwarzacz jest stacjonarny, a jeśli tak czy obsługuje inne standardy np: divix? W komputerze to tylko problem odpowiednich kodeków
![]()
|
|||
|
|||
|
Spróbuj wypalić płytę programem brasero.
Kod:
|
|
|
||||
|
||||
|
Aplikacja brasero jest w GNOME.
Czy kde nie spowoduje to dociągnięcie zależności z GNOME ? Tylko to dalej wypalanie płytki bez przygotowania do stacjonarnego odtwarzacza.
|
||||
|
||||
|
kancia77- krótki test- zrób kopię płyty DVD (kopiuj DVD), jak wyjdzie OK, to oprogramowanie do nagrywania nie jest tu niczego winne.
Do prawidłowego nagrania płyty DVD z pliku można wykorzystać jedynie obraz ISO, katalog z zawartością plików vob itd. nie przejdzie. Pozostaje skorzystać z rady POL_EDa i użyć DeVeDe by z zawartości takiego katalogu zrobić ISO i potem nagrać na płytkę. V. Ostatnio edytowane przez vorlog : 16-11-2009 o 20:34. |
|
|
|||
|
|||
|
Nie potrzeba gnome
Kod:
|
|
|
||||
|
||||
|
Pozostanę przy DeVeDe.
Dlaczego ? Zainstaluj, przetestuj i będzie wszystko wiadome.