![]() |
|
|
Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake. Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu! Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami. |
|
|
|||||||
| FAQ | Sklep | Galeria | HCL | Downloads | Słowa kluczowe |
| Home | Zarejestruj się | Użytkownicy | Irc (W tym oknie) | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
| Instalacja Mandrake i Mandriva Wszystkie sprawy zwiazane z instalacja Linuksa Mandrake i Mandriva |
| Słowa kluczowe: liveusb, problem |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
|
|
|||||
|
|||||
|
Odp: Mandriva One 2010.0(1) - problem z liveusb.
@meth29, sorrki, że to usunąłem.
Nie, o to mi chodziło. Można je zrzucić na pendriva, ale nie zawsze działają. Raczej wina leży po stronie sprzętu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak widać są to kosmetyczne zastrzeżenia, a raczej uwagi. Jeszcze raz sorry! |
|
|
||||
|
||||
|
No co ty nie żartuj nie ma za co przepraszać
.Konstruktywna dyskusja zawsze rozwija. 1. Pierwszy link który podajesz i fragment który zacytowałem odnosi się do: Cytat:
2. Co do drugiego linku tu już byłeś bliżej: Cytat:
W tym przypadku także proponuję samodzielne przetestowanie metody. Podziel pena np. na 2 partycje i za pomocą komendy dd spróbuj zrzucić obraz z systemem na jedną z nich - oczywiście komenda zostanie wykonana bez problemów, tylko później spróbuj odpalić system z pena i opisz nam swoje obserwacje na forum .3. Jeżeli chodzi o dodatkowe parametry: Kod:
Cytat:
Tutaj także zachęcam do samodzielnego testu. |
|
|
|||
|
|||
|
Ściągnąłem
Kod:
Nie da się jej niestety rozszerzyć, a po jej usunięciu i utworzeniu na wolnym miejscu nowej partycji oznaczenie się nie zmienia; na początku 2, a dalej 1. Dzieje się u kogoś coś takiego ? |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Pokaż: Kod:
Dodatkowo dziwne (a może i nie) jest to, że na M$-owskim systemie (XP) nie mogłem podzielić w ogóle swojego pendriva na partycje. Możesz spróbować czegoś innego: Mandriva One 2010 Spring LiveUSB na pendrive (persistent), MIB-LiveToFlash - Turn a Mandriva One into a Flash alike!
![]() Licznik użytkowników Linuksa. Dodaj siebie do rejestru. Linux Registered User: #507832 |
|
|
|||
|
|||
|
Kod:
Może nie wyraziłem się zbyt jasno w poprzednim wpisie, ale system startuje z tego pena, a dziwi mnie tylko kolejność tworzonych partycji. Pod Linuksem mam dostęp do tej większej partycji ( ta mniejsza to obraz płyty ), a 7 chce ten pendrive formatować. |