Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake  

Witamy na Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake.

Aktualnie przeglądasz nasze forum jako gość co sprawia, że twoje uprawnienia są bardzo ograniczone. Po dołączeniu do naszej grupy (co jest darmowe) uzyskasz dostęp do wysyłania postów, komunikowania się indywidualnie z innymi użytkownikami (PW), głosowania w ankietach, wysyłania załączników i zdjęć oraz wielu innych udogodnień. Rejestracja jest szybka, prosta i absolutnie darmowa więc prosimy, zarejestruj się od razu!

Jeśli masz jakieś problemy z procesem rejestracji prosimy o kontakt z nami.

Wróć   Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake > Pomoc > Oprogramowanie
Google
FAQSklepGaleriaHCLDownloadsSłowa kluczowe
Home Zarejestruj się Użytkownicy Irc (W tym oknie) Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane
Oprogramowanie Oprogramowanie Linuksa

Słowa kluczowe:

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Stary 29-07-2010
redflow's Avatar
redflow redflow is offline
Documentation Daemon

Siła Reputacji: 317
Reputacja: 4501 redflow przerasta wszelkie pojecieredflow przerasta wszelkie pojecieredflow przerasta wszelkie pojecieredflow przerasta wszelkie pojecieredflow przerasta wszelkie pojecieredflow przerasta wszelkie pojecieredflow przerasta wszelkie pojecieredflow przerasta wszelkie pojecieredflow przerasta wszelkie pojecieredflow przerasta wszelkie pojecieredflow przerasta wszelkie pojecie
Dystrybucja: Arch Linux x86_64
Odp: Dysk nie chce się montować

Ja tylko tak na chwilę wpadnę
Cytat:
Napisał amator
Kod:
In the first case run chkdsk /f on Windows then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very important!
Stary 29-07-2010
amator amator is offline
Jaskółka Europejska

Siła Reputacji: 70
Reputacja: 883 amator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowania
Dystrybucja: mandriva 2010.1 free 64bit

Cytat:
Napisał POL_ED
Spróbuj go reanimować chkdsk-iem.

Ale to chyba z windowsa a ja nie mam windowsa
Stary 29-07-2010
POL_ED's Avatar
POL_ED POL_ED is offline
Zbanowany admin

Miasto: Tigerland
Siła Reputacji: 992
Reputacja: 14401 POL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojeciePOL_ED przerasta wszelkie pojecie
Dystrybucja: MDV2010.1-32,Debian Lenny, 64studio

UBCD ma chkdsk.

Cytat:
There is a difference with ubcd & ubcd4win. ubcd works from dos. That is the page you have a link for.
ubcd4win http://www.ubcd4win.com/ has a windows like interface. If you read the above link, it will tell you how to make the ubcd4win. You can add ubcd (dos) to ubcd4win as a boot option.
But I think all you need is download the file 173MB & read this http://www.ubcd4win.com/howto.htm
List of tools http://www.ubcd4win.com/contents.htm
If all you want to do, is run chkdsk from the recovery console. You can do this with your windows disk. ubcd4win has an option to boot to the recovery console.
http://support.microsoft.com/kb/314058
Zobacz

==============
ntfsprogs - tools for doing neat things with NTFS

Zobacz

Czyli np coś takiego
Kod:
ntfsresize --no-action -s 5870M /dev/sdb1

Jabber : pol_ed Muzyka na wieczorową porę

Ostatnio edytowane przez POL_ED : 29-07-2010 o 23:24.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30-07-2010
amator amator is offline
Jaskółka Europejska

Siła Reputacji: 70
Reputacja: 883 amator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowaniaamator jest wzorem do naśladowania
Dystrybucja: mandriva 2010.1 free 64bit

Cytat:
Napisał POL_ED
UBCD ma chkdsk.

Zobacz

==============
ntfsprogs - tools for doing neat things with NTFS

Zobacz

Czyli np coś takiego
Kod:
ntfsresize --no-action -s 5870M /dev/sdb1

Darowałem sobie. Oddałem dysk koledze i powiedziałem, że nie jestem w stanie odczytać z niego danych. Nie chce mi się z tym już bawić. Dzięki wszystkim za pomoc

Forum Uzytkowników Mandriva i Mandrake > Pomoc > Oprogramowanie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady Postowania